• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

GOLDONI

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
854
NEznam, kako si ti tamo postavijo limenko pored ručke za pogon, jer ja sam 5 minuta hodao sa limenkom oko traktora, pa nisam znao, kamo jo pogurati. Na kraju onda imao sam platneno vrečico obešeno na bilokoj priključak na uhi za kačenje toplinga.

Tamo, na arnij, vidijo sam več namiješteno kutiju, ali samo kod modela Turbostar 75, koji je dukši od najinog, ja bi svetovao namijestiti posebno okroglo kutijo, kakvu sam ja dobijo na frezi za ključe i dokumente.Ona ti je točno tako široka, kako arnij. Malo je pretanka rupa, pa problem izvlačenja biločega , ali za veče ključe i limenko bilo bi.:

Montirao bi bilo kuda, al tamo izpod brzish spojka hidravlike ne. Ak ne bi bila puna ulja, več bi jo u zakretanju traktora zahvatilo crijevo ili kod podizanja i spuštanja(hidro topling il stražnja kibla). Bila bi pored svega i puna smiječa. Tamo sam ja namijestijo limič za odcuravanje ulja sa spojka i prezadovoljan sam sa efektom. Ovo inženiri niso ni malo predpostavili oko ove sitnosti-problema.

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
854
Reidur,

Jel i kod tebe, kao kod mene, filter goriva unutar nosača rolbara? Kutijica na desnoj strani je puno premala. Jedva u nju stavim okasto viljuškasti ključ 24, par krpica i dva univerzalna ključa. Koje su dimenzije ove veće kutije, koju buš montiral na lijevu stranu?

Ovo je več viđena slika sa tvoje strane. Traktor mog tetaka ili točnije zeta. Tako prifiksirani arnij imaju svi, da zatvori filter nafte. On kao vidiš ima original Torin cab kabino, al ostavijo sam bog zna zašto ovaj dolnji nosač rolbara. U ovom primeru ne bi mogao namijestiti kutijic prečno izpred kabine, ako nosača ne skine. A jer mu je zbog kabine original ukoso namiještena kutijica na desnoj smetala, fiksirao ju je sam vidiš na blatobran na ljevo stran. Tako se on snašao. No nisam ga pitao, ak traktor več je prodao, jer se prodavao. ZAdnjiput bijo zet tetaka kod mene na posjeti, pa mi obrazložijo oko pomičnih blatobrana.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622
Ja nemam nikakvog problema s curenjem ulja kod izvlačenja crijeva iz brzih spojki.
Prije izvlačenja obavezno rasteretim spojke od pritiska (još jednom hvala kolegi ZJ :drink:). Nakon toga stavim ispod spoja krpicu i izvučem crijevo. Krpicom još malo pobrišem unutrašnjost spojke i zatim začepim originalnim gumenim čepom.
Sve ostaje suho.

Ovo rješenje na blatobranu nije loše, ne smeta. No, ja izbjegavam raditi nove rupe u limu, a kaj se tiče dodatne kutije, dobro bi došla, ali za sad mi nije neophodna. Tamo gdje se buši uvijek prije prohrđa.

Na mjesto koje sam opisal, usješno sam stavljal plastične boce od litra ili pola litra. Kak sam navel, jedini problem je kaj se grije od getribe i malo je problematično nije uključen prednji pogon. Otraga je traktor obično više zamazan pa se i torba odmah zamaže.

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
854
Ako tako radiš onda virujem. Maka razteretiš ventil malo kapi padne, al vidim riješavaš to sa krpom stavljeno izpod. Ja to samo izčupam, se ulije po plehu i traktor suh heh.
E sad mi kaži, na jednoj slici vidim, da imaš oko spojk poklopac u boju blatobrana. Dal je to lim il plastika? Imaš koju sliko tog dijela?.

Pošto nikako ne možem izpraviti moju zadnjo poruku (il nešto dodati), pišem post ponovo(opcije za popravak kod posta nemam)..
http://ricambi.goldoni.com/files/cat/3080star/tav21460.htm#21_460
Ovdje je napisano u knjigi rezervnih dijelova, da može se u Goldoni 3000Serije ugraditi 5 različtih ventila, koje mogu se međusobno poslagati kao karta na kartu. Kojeg zanima.

Posljednje uređivanje od moderatora:

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622
Nisam kontroliral kaj je lim, a kaj plastika. Logika veli da je obojeno lim, a plastika nije bojana.
Kaj se tiče ventilov, za sad moje potrebe zadovoljava jedan par dvoradnih brzih spojki, odnosno standardno kak je bilo na traktoru kod kupnje. Jedino kaj me još malo kopka :icon_scratch: je da naprijed napravim nosač u koji bi mogel utovariti sitnija drva izrezana na 150 cm duljine. Na taj način bi jalove utege zamijenil višestruko korisnim.
Pred par godina sam možda razmišljal drukčije, ali vremena se mijenjaju. Za par godina bu malčer "obrađival" >90 % površina. Šumu ne računam i ne mislim je malčirati. :(rofl):

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
854
Razpitujem se za pozicijo 3 sa ove stojnice dijelova, kakve ti je materijal. Vidim, da je obojem kao blatobrani narančasto:
http://ricambi.goldoni.com/files/cat/energy_ENG/tav27300.htm
Virujem ti , da zadovoljava taj par. Jerdnom je riejč tekla o tome. A možda zanima još kojeg. I samo jedan od tih ventila ima moguče 4 pozicije kako izgleda.

Prednja kutija za tovor nije loša zamisao. Gledajuč na to, da imaš dugi put sa šume možda pametno, na kratke razdalje bolje je jedan put više voziti.

Kakve imaš načrte u naprijed i koje budeš promijenijo ti sam najbolje znaš, ak traktor sa ovakvom opremom zadovolji potrebe. Jako bih jih želijo čuti, a ne u ovoj temi. LP

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622
Imaš li slučajno neka pitanja u vezi traktora pa te zanima jel slično kod mene, ako ne želiš ovdje, pitaj konkretno na pp.
Ja sam na ovom forumu postavil dosta pitanja. Javno sam ih postavil i dobil sam javne odgovore, na kojima sam kolegama jako zahvalan. Možda je mojim javnim pitanjima i dobivenim odgovorima pomognuto i nekome tko se nije usudil javno postaviti pitanje. Jako cijenim ljude koji nesebično javno dijele svoja znanja i iskustva.

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
854
Nema nekvih tajna oko traktora, več sam mislijo, što si si predomislijo(ili još u budučnosti budeš), oko poljoprivredbe doma(ako si si), jer ovdi ji nema teme...

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622
Godine činidu svoje.
Ona njiva s izrazito teškom zemljom se više ne ore. Previše je, za obradu, ovisna o vremenskim uvjetima.
Mislim da smo sad po broju njiva koje oremo jednaki.

ByZero

Član
Tu od
14 Sij 2019
Poruka
38
Goldoni Star 75

Ima li neko iskustva sa ovim traktorom?
Novi sam na forumu hvala na odgovorima.:smile:

ByZero

Član
Tu od
14 Sij 2019
Poruka
38
traktor-goldoni-star-75-slika-45453773.jpg

Radi se o ovakvome traktoru samo ovaj moj ima Lochmann kabinu :(wasntme):

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
854
Ovog sa slike si kupijo Star 75? I što te zanima?

A ja danas doveo kuči obojene diejlove blatobrana. Sklopilo se jednoga samo. A kod drugog vidjet če se, da ne dodirne se filtaru ulja. Viri on tamo van jako. Inače bude se trebalo tamo što blokirati zakretanje il most:

ByZero

Član
Tu od
14 Sij 2019
Poruka
38
Zanimaju me prednosti mane ako ima?
Koristim ga za vocarstvo sljiva tresnja..
1998 godina 3300 radnih casova John Deere motor.
Moj je isti ovakav samo ima kabinu Lochmann.
:(think):
Bice slike dok skontam kako ovo funkcionira.. Heh

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
854
Čemo čekati, na koju sliku od tebe bez brige u kakvom poslu sa njime. NEk ti udano služi. A da ti kažem, kupijo si traktorčič sa mojih diječjih snova. :icon_super:Kako sam več negdi pisao, kao klinac, ove godine ,kad ti je tvoj izrađen hodao sam u salonu oko ovih traktorčiča i jako mi se sviđao. Naravno bijo nedohvatljiv za moj novčanik. MAleni i snažan. ZA naše radove, što imam idealni.
Ovo ti je jako jednostavan stroj bez elektronike, i kod radova sa mozgom, može izdržati dugo. AL istina dijelovi niso nešto povoljni. Osim možda ima kočenje preko IST-sistema, gdje mu treba struja!? KAko koči spredaj? Ima uključivanje prednjeg pogona kad koči il ima svoje kočnice na prednji osovini?

ByZero

Član
Tu od
14 Sij 2019
Poruka
38
Traktor sam uzeo tek u septembru pa nisam bas pohvatao sve sta kako, tako da to kocenje nisam ni skontao kako koci :(giggle)::(giggle):
Elektronski se ukljucuje prednja vuca sad kako to funkcionise sa kocenjem ne bih znao uglavnom koce sva 4 tocka da ispadnes iz kabine :(rofl):
Evo slika iz garaze:
2ptse3t.jpg

Sa istovara kad je stigao:
16kdq93.jpg

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Jako lijep traktor, ali ne što je lijep nego je i odličan !:(mm):

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622
ByZero,
neka te dugo dobro služi, a ti njega pazi i mazi ko mladu curu. :)

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
854
TAdašnje godine bijo je to paradni konj ove marke Goldoni. Jako dobro očuvan za ove sate. Dobra kabina. Samo mi se nek detajl ne sviđa na njoj, da ima izpod stražnjeg prozora ova male trokute. TAmo ja ne bi mogao rukom od straga dohvatiti ručk komandi tekom prikopčavanja kao sada. Samo mi nije jasno ,zašto ova mreža na krovu. Izgleda, zaščita od granja. Prema novom modelu ima još taj traktor dobro stran, da nema iza sijedala tako visoko tanka za gorivo. Tako se može stražnji prozor napraviti večji.
Ako nema kakve tvorničke mane, onda budeš više nego prezadovoljan.

Pogledaj, ak ima u bočne reduktore prednjeg mosta u zakretno glavo kotača dovedene kakve metalne cijevčice tanke cca 6mm.Ako ima, ima prednje neodvisno kočenje. AKo jih nema, ima osnovno originalno kočenje sa sistemom IST sa uključivanjem prednjeg pogona, kojeg vrši kažeš elektrohidravlički.
Sve u svemu bilo koju opciju od tih dvih ima je to zlata vredno(jedna od tih dvih mu je sigurno ugrađena). Moj novi model to žao nema. Osnovan paket mu je bijo sistem IST, ali na poseban zahtijev kupaca napravene bile su neodvisne 4 kočnice što je najbolje od najboljeg.

Inače molim te uslikaj menjalniške ručke sa naljepnicama, da vidim, kako ima postavljeni mijenjač. Evo reklamni list sa ovih dalnjih godina, kad sam si ga uzeo samo umiesto slike na zidu heh.

LP

Posljednje uređivanje:

ByZero

Član
Tu od
14 Sij 2019
Poruka
38
Da to je bivsi vlasnik ugradio da bi zastitio ovaj gornji dio kabine od granja.. Ja to nisam dirao ucinilo mi se kao zgodno rjesenje :eek::
Malo sam istrazivao on je osnovna verzija sa IST sistemom, neovisno kocenje je ugradjivano u takozvane Star Max modele.
Evo slike rucke mjenjaca slikano sa strane:
fdsolu.jpg

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
854
Sistem mijenjača mu isti , kao kod novijeg, samo ima reduktor umijesto sa strane ima u sredini. NAdam se, da mu je mekaniji, kao kod novog sa strane.Kod novoga ručke hidravlike, hidravličkih ventila i reduktora stavili su sa svake strane sijedala. NEznam, dal ima taj što manje prostora sa strane siejdala. Vidim, da mu je manšet sijedala spodaj jako širok. Ovo bi smetalo, kod novih modela ručkama. Ručke hidravlike ima jako dostopačne.

Što se tiče reklamnog lista moga, piše o nekvom "max" modelu- nemam pojma. JEdnostavno moglo se je vidim birati , i mijenjač i kočenje, kakvo če biti. Naravno i prednje dizalo. ZA razliko od najnovijih, gdje se do modela Quazar 90 očitno ne može ni po naruđbi dobiti prednejg neodvisnog kočenja. Prodavač mi objašnjavao, da sve se dandanas ide na taj IST sistem i zatvrdijo, da kod testova nije bilo među tih dvih sistema kočenja osijetljivih razlikai da raktor jednostavno ima zadovoljavajuče stražnje kočnice, koje mogu zaustavljati kompletan traktor bez problema.

E sad mi još nije jasno kaj su mislili sa tipom mijenjača takozvanim "super reduktor". Kao da u toj opciji mijenjača traktor nema dva režima mijenjača ,več ima samo 16+8 sa ekstra sporim nekvim brzinama kretanja.

Dal možeš poslikati još sliko, gdje uključiš prednji pogon, gdje blokado diferencijala straga i prostor pored sijedala sa svake strane?Možda i sa straga sistem poluga-zadnji dijo. Hvala unaprijed.

A zaščita kabine mrežama bude možda ti u vočkama koristila, pa maka malo okama smeta(ljepši je bez nje).LP

Na vrh