Očistio karburator. Smanjio gorivo u smjesi na vijku (zategnuo sam ga) i sad ima snage i s filterom. Morao sam malo dignut ler gas jer se gasio. Svjećica je još čađava malo ali radi.
svićica ti je najvažnija.nju moraš dovest do toga da bude boje svijetlije čokolade,i suve smedje čadje na njoj,a ne mokru i crnu,ka da si ju u šporko ulje ugura.ako je presvijetla,opet nevalja.tad je smjesa siromašna.kad to obaviš,upali traktor,i odvidaj onu vidicu,koja steže polugicu za osovinu centrifugalnog regulatora.upališ,smanjiš gas staviš lipo da se samo namisti kako mu valja i onda stegneš.tako je meni bilo.netko je brlja po tome i krivo namistija položaj.i onda mi je proda traktor.ja otpustim tu vidu,pustim da se sve samo od sebe namisti i u tom položaju stegnem,dok je motor radija na (urednom) minimumu.u mene je bio feder kojim se ta poluga vraćala,i on me je neko vrime izludjiva.dok nisam shvatio da je taj feder stavio bivši vlasnik i da ga je izvadija iz kemiske olovke.kad sam skinija feder,stavija karb na minimum,otpustija centrifugalni regulator i ponovo ga stega u položaju kakav je sam sebi izregulirao.poslje toga motor palim na po ćoka,i nakon 3-5 sekundi ga vraćam.većinom upali iz prve,da ga ne ureknem!traktor je puno puta naletija na tvrdo,i neznam jel mi se jednom ugasija.da pali iz prve mora bit "vodostaj" goriva u čašici 10 mm od vrha čašice.na toliko plovak mora zatvarat,i na toliko ga održavat.inače usis vuče više ili manje goriva i nemaš dobar rad,niti pali kako triba.ako ti na karbu negdi vuče falš zrak sredi to.napravi novi navoj ili nešto tako.tebi je tu najvjerovatniji kvar,jer filter zraka je tako napravljen da daje točno odredjeni otpor dobivanju zraka i taj otpor onda vuče točnu količinu goriva.ako ti motor pali,i radi mirno u leru,vjerovatno je samo raštiman.kad na leru brljavi,to je već lošiji znak.filter goriva je obavezan!!jer ti rezervoari hrdjaju,i svašta pliva put dizni.a i ako se začepi vidiš prazan filter..A taj cetrifugalni gas isto radi vidio sam. Bio se otkačio feder.
ako ima u rezervaru ona ce potrositi e sad na sta si mislio konkretno to nevidim u pitanjumože li muta specijal sa DMB la300 motorom potrošiti rezervar goriva,ili makar pola?ne pitam smije li potrošiti toliko nego može li
svićica ti je najvažnija.nju moraš dovest do toga da bude boje svijetlije čokolade,i suve smedje čadje na njoj,a ne mokru i crnu,ka da si ju u šporko ulje ugura.ako je presvijetla,opet nevalja.tad je smjesa siromašna.kad to obaviš,upali traktor,i odvidaj onu vidicu,koja steže polugicu za osovinu centrifugalnog regulatora.upališ,smanjiš gas staviš lipo da se samo namisti kako mu valja i onda stegneš.tako je meni bilo.netko je brlja po tome i krivo namistija položaj.i onda mi je proda traktor.ja otpustim tu vidu,pustim da se sve samo od sebe namisti i u tom položaju stegnem,dok je motor radija na (urednom) minimumu.u mene je bio feder kojim se ta poluga vraćala,i on me je neko vrime izludjiva.dok nisam shvatio da je taj feder stavio bivši vlasnik i da ga je izvadija iz kemiske olovke.kad sam skinija feder,stavija karb na minimum,otpustija centrifugalni regulator i ponovo ga stega u položaju kakav je sam sebi izregulirao.poslje toga motor palim na po ćoka,i nakon 3-5 sekundi ga vraćam.većinom upali iz prve,da ga ne ureknem!traktor je puno puta naletija na tvrdo,i neznam jel mi se jednom ugasija.da pali iz prve mora bit "vodostaj" goriva u čašici 10 mm od vrha čašice.na toliko plovak mora zatvarat,i na toliko ga održavat.inače usis vuče više ili manje goriva i nemaš dobar rad,niti pali kako triba.ako ti na karbu negdi vuče falš zrak sredi to.napravi novi navoj ili nešto tako.tebi je tu najvjerovatniji kvar,jer filter zraka je tako napravljen da daje točno odredjeni otpor dobivanju zraka i taj otpor onda vuče točnu količinu goriva.ako ti motor pali,i radi mirno u leru,vjerovatno je samo raštiman.kad na leru brljavi,to je već lošiji znak.filter goriva je obavezan!!jer ti rezervoari hrdjaju,i svašta pliva put dizni.a i ako se začepi vidiš prazan filter..
nije ti do dužine onog usisnog kolina.dugo je da bi bilo vruće.da bi se gorivo šta više ugrijalo i smišalo sa zrakom,isparavanjem.loše radi ako "otpor povlačenju zraka i goriva nije dobar"dakle,klip ide doli,stvara se podtlak,filter zraka čini otpor,dok filtrira zrak,taj otpor vuče i gorivo.dakle bitan je uredan filtera najbitnija je visina goriva u čašici!!zašto?jer se gorivo vuče kroz dizne,one imaju rupice,i ako "vodostaj" nije uredan,gorivo vuče preteško.sam zrak.ili ga vuče prelako.previše.Pozdrav
Inace sam u posjedu MTK Muta gorenje noviji tip s kopcanjem prikljucaka na dva vijka ne znam koij je tocno model ali mislim da je maestral ima speru i kocenje svakim kotacem pojedinacno.
Muta je prije bila u vlasnistvu mog djeda i kupljena je rabljena i slagana imala je DMB la 300 motor koij smo na kraju palili uz pomoc elektro motora i plosnatog remena kad bi poludili od cukanja.
Kad nam ju je djed poklonio i kad je dosla u zagreb skroz je rastavljena i izmjenjeni su svi lezajevi i sve sajle su podmazane i dovedena je u red.
Motor je zamjenjen kineskim dizelom KAMA 186f :icon_smile: nazivne snage 10 konja i staje na milimetar i nije bilo potrebno nikakvih dorada,moja muta ima konusnu suhu spojku s konusnim "talijanskim"prihvatom, a motor je kupljen u bjelovaru u ducanu.Koristim ga vec cetvrtu godinu i nikakvih problema nisam imo,svake godine promijenim ulje i to je to nakon zime pali iz prve a savjet u prodavaoni je bio uz cigaretu ga pali i uz cigaretu gasi i nakon rada spulu povuci dok ne dode do otpora jer su onda ventili zatvoreni te ne ulazi zrak i tako ju ostavljam do iduceg rada.Koristim ju inace za frezanje oko 400kvadrata vrta i ujakovih 600 i košnju s kosom s grebenom cija je unutrasnja sirina 125cm oko 2000 kvadrata.
Problem sam imo prve godine sa kopcom za ukljucivanje prikljucaka koja je izbacivala iz rada,dok nisam skuzio da je neko prilikom montiranja prikljucka ostavio kopcu vani i krivo oslonio vratilo prikljucka i pritezo dok nije pomaknu vratilo prema unutra na zupcaniku koij je samo upresan nema ni pera ni nista i na taj nacin kopca nije hvatala onu kuglicu sto drzi u ukljucenom polozaju.
Bubamarac procito sam cijelu temu mislim da si negdje reko da na svojo frezi skroz spustas onu sipkicu za dubinu freze da ti ide sto dublje u biti radis suprotno jer kad je sipkica skroz vani onda je nagib "onog plugica u frezi plugica hvataca ili kako se vec zove" maksimalno zakrenut i vuce frezu prema dole a kad je skroz dole spusten onda je horizontalan i ja ga stavljam na to samo kad poravnavam na kraju jer inace ti neda da ga dublje zabijes bar je tako na mojoj.
Dok sam gledo prije za servis la 300 motora mislim da je njegov najveci problem bio u duzini usisne grane i njenoj visini te nemogucnosti stvaranja dovoljnog podtlaka ( uz sve ostalo ) a lombardini taj motor jos par puta razvio (nakon sto su prodali licencu DMB-u) su ga usavrsili i to je navodno vrhunski motoric.
ne sićam se točno.ali nekako mi je u sjećanju da ide oko 2 litre.nebitno.imaš šipku od ulja ka u autu.ide izmedju 2 zareza.:icon_e_wink:Pozdrav svima na forumu
Da li mi neko može reći koliko ulja ide u mjenjač od motokultivatora muta gorenje(okrugli priključak što ima) i koje je ulje,najbolje za mjenjač...mislim koja marka,čije ulje?
ne sićam se točno.ali nekako mi je u sjećanju da ide oko 2 litre.nebitno.imaš šipku od ulja ka u autu.ide izmedju 2 zareza.:icon_e_wink:
mene zanima ima li netko da je napravio kakav alat za vadjenje krumpira s mutom?vidija sam u jednog lika nekakav plug,koji ima nekakve šipke kroz koje se zemlja prosije a krumpir izvadi.on ima labinca greeny,15tak konja dizel.duplo jači od mog.bi li se taj njegov priključak da zavidat na staru mutu?da odvidam onaj dil di se uštekaje vučna freza i u njegove rupe zavidam taj plug.on ima rupu kroz koju može proć kardan koji bi onda virija,kad se skine prihvat za frezu.ili da od komada cijevi radim takav plug.
ne sićam se točno.ali nekako mi je u sjećanju da ide oko 2 litre.nebitno.imaš šipku od ulja ka u autu.ide izmedju 2 zareza.:icon_e_wink:
može li muta specijal sa DMB la300 motorom potrošiti rezervar goriva,ili makar pola?ne pitam smije li potrošiti toliko nego može li
ma gleda sam nešto,....Bubamarac imas ovo za mutu za vadit krumpir a i slicno je onom sta si opiso
http://www.struc-holding.com/muta/index.php?id=products&catid=[pblock3.category]&pid=155&language=EN
Ovo o roto plugu bi ti sigurno bilo bolje od frezanja za ovo sto ti zelis i zna ih biti za okrugli prikljucak traze oko 1000 kuna za njih.
Koja kosa osim orginala paše na ovaj stroj?