gordan1982
Član
- Tu od
- 30 Sij 2013
- Poruka
- 366
Može,pošalji. Budem onda otišal u Zagreb u dučan i pogledal za te dijelove. Hvala unaprijed.
Kolega neznam dokle si stigao sa svojim projektom i prepravkama, ali sad mi je pala jedna blesava ideja na pemet. Nemam pojma dali bi to bilo efikasno ni koliko uopšte snage traži takva šklopocija, ali mi se nekako čini da bi umjesto lopatica možda efikasniji bili noževi kao kod roto drljače.Muči mene kako dobit dimenzije lopatica,i njihov kut u odnosu na osovinu :icon_e_confused:
Ispalija mi drugi harddisk,na kojem su mi bili windowsi, i autocad..Bija bi ja skinija sliku u autocad, i za 2 minute,usporedbama, uz pomoć poznatih dimenzija i više slika, dobija sve dimenzije koje me zanimaju...:icon_hang:
Naravno da sam u pravu. Znam ja kaj valja. :Moga bi ti tu bit i u pravu!!!
Ovo bi moglo valjat!!!
Ne, samo ju vertikalno melje (reže). Naravno, nadigne ju. Zamisli si kak izgleda bunt razvučene žice ili cijevi po tlu. Radi razvučene krugove, jedan do drugoga.Taj nož je jak, ima 12mm debljine, i 70tak mm širine, i izvitoperen je tako da špic noža "reže", a tijelo noža, iza špica noža, je savijeno, i moglo bi izbacivat odrezanu zemlju u smijeru vrtnje.
Šta je jako bitno...
Izbacuje li ta drljača rasutu zemlju van iz zahvata tih noževa?
Os oko koje se vrte noževi stoje točno okomito u odnosu na tlo, poput roto pluga. Vidi sliku cijelog stroja u mojoj prethodnoj poruci.Jel se na njoj vrte noževi ka na frezi oko onakve osovine horizontalne,
ili ka na roto plugu, (pa s nekim kutnim redukcijama), okomito?
Podjednaka je brzina rotora kao i na frezi.Koliko okretaja imaju noži kod drljače, jel se i tu radi o nekih cca parsto u minuti ka kod freze na muti?
Ma nisi udav, nego buš platil kavu kad budem u KaštelimaJesam li udav?:icon_twisted: