negdi sam čita da se muta prodavala i sa 14 konja..
vjerovatno nebi bila ovako robusna i izdržljiva ka s ovim motorom..
neznam sad točno, čekat ću suvlju zemlju i smiravanje ovog ludila od vrimena, pa ću vidit detaljnije šta sam točno dobija..
bolje, definitivno je, takve felge i mrva l profila ne koštaju 2-3 pive, na nekom otpadu..
a trud je definitivno manji nego se lomit s njom, ubrzanom, na gumenim kolima..
dojma sam da će bit još bolje da povarim još po 4 lima 20x5,izmedju ovih, i da će tad bit najbolja..ali prvo želim točan dojam ovako..
dojma sam i ovako "namokro",da nije loša,da bi i ovaj motor moga bit ok..
pazi, ja nemam montirano ono ralo ispod freza, neću ga ni montirati, namjera mi je na te rupe konstruirat i napravit željezno usko kolo, radijusa nekih 8-10 cm, koje će se na inbus ili mini ručicu, dizat ili spuštat, i tako davat frezi dubinu i stabilnost, a motor oslobodit nekog naglijeg zakopavanja..
ali kad je lipo suva zemlja ruje moja muta i bez tog lima,(kola) ne guši se..
tako da bi po ovom "odnosu snaga" i 1 konj više bija pomoć, ima bi isto ovo na 1/4 pitomijem gasu, ili na cenat dva dublje ukopanoj frezi..10 konja bi bilo nakomod..12, idealno, ili 14,bi bilo već i lagano "prese_avanje"...:icon_mrgreen:
ali, isplativost svega toga će reć da će ostat kako je, uz minimalne preinake..
nedostatak je to šta ću za medjuredno možda napravit još jedan par kola ali maksimalno prema kultivatoru..sadašnja su kola 5-6 centi šira nego gumena..a moguće je imat 10 cm uža nego gumena!!!medjuredno to znači..
dok bi mi se na sve 4 freze, takva uska kola zaprpala i lega bi mtk na zemlju...