• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Gorenje (Štruc) MUTA

Vrbno

Član
Tu od
1 Ožu 2014
Poruka
84
Ne trokira, samo se zaduši i ugasi. Veli jedan "majstor" da su ventili u pitanju, nije mi jasno ali... pri manjem nagibu je sve ok, Ali hvala Bogu kod mene brega ko u prići!
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,602
To se vjerojatno dešava kad kosiš na malo većoj kosini i to kad ti je kosilica nagnuta desno a krb. je sa lijeva strane. To se dešava kad kosiš na većim nagibima, na kojima sa njom nije poželjno kositi iz dva razloga. Znači u toj poziciji (krb. na lijevoj strani, gore) i preljeva gorivo u usisnu granu i zaguši motor i drugo slabije je podmazivanje radilica - klipnjača. To bi se moglo riješiti na način da umjesto usisne grane namontiraš rebrasto - fleksibilnu cijev (koja ima mogućnost da se savije i ostane u tom položaju) i na taj način omogućuje krb. da bude u vodoravnijem položaju. Znači kod svakog okretanja namjestiš krb. Ali onda ostane problem podmazivanja (kojeg možeš popraviti da svako toliko izravnaš motor). Sve to je malo prekomplicirano, bolje bi bilo izravnati brdo !:icon_scratch:
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,814
Nemru biti ventili. Prije bi rekel da je do nivoa goriva u rasplinjaču.
Koji je tip: IPM GHV1 ili DellOrto?
 

sina

Član
Tu od
21 Ožu 2014
Poruka
150
Kolko znam svima se to događa na LA300 na većim nagibima, i kod mene je bila ista stvar
Susedu se ista stvar događa na Acme motoru, baci crni dim i ugasi se ak ga ne izrava na vrijeme.
Složil bi se sa kolegom ZJ da je to go nivoa goriva u karbu.
 
E

el pibe

Guest
Premala je to kosina da bi ventili reagirali.Ja bi provizorno namontirao plastičnu flašu negdje više na volan,izbušiti odzraku iz nje bi povukao dovod goriva u fergazer.To ništa ne košta.Po meni problem sa dovodom goriva,nivo goriva ili neki nepovoljan kut da se rezervar dobro ne ventilira.Nije to do ventila.
 

Vrbno

Član
Tu od
1 Ožu 2014
Poruka
84
Karburator je IMP relativno nov, 4-5 godina, nagib je dosta veliki, dužina jednog smjera košnje je oko 40 metara. Do sada sam problem podmazivanja rješavao s kojom kapi ulja više od maximuma. Imam rezervar od Apn-a pa budem njega montiral na ručke višlje nek je sad.
 
E

el pibe

Guest
Vrbno treba vidjeti ako je membranski rasplinjač.Meni je model koji spominješ nepoznat.Ako je membranski on radi u svim položajima.Membranski rasplinjači su prvobitno razvijeni i napravljeni za motorne pile.Znači ako je membrana ispravna dobro radi problema ne bi smjelo biti. Primjer pilu možeš vrtiti bilo kako i neće ugasiti.I radi pod puno većim manevrima,primjer kod obaranja stabla nagnuta je za 90 stupnjeva.Sa kultivatorom ne ideš ni pod nagibom od 40 stupnjeva jer bi se lagano prevrnuo.A takva ajmo reći lagana kosina ne bi smjela utjecati na rad motora i da se gasi prilikom manevra.Makar negdje sam pročitao da noviji modeli motora LA350 imaju ugrađenu cin špulu,ACpumpu (membransku)i tu su poboljšali boljke starog motora.Možda netko zna više o tome pa može reći više o tome.
 
Posljednje uređivanje:

Vrbno

Član
Tu od
1 Ožu 2014
Poruka
84
Rasplinjač nema membranu, a radi se o stroju starom oko 30 godina tako da neke velike zahvate ne namjeravam na njemu raditi, u dogledno vrijeme će doći i na red novi motor, a za sad ću posuditi drugu kosilicu, da sačuvam živce.
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,602
Taj problem nema veze sa rezervoarom goriva (bez obzira gdje je montiran), ako je više od polovice goriva u njemu (isti tako će pljuskati gorivo na čep kad se radi na većim kosinama). Na svim tim starijim kosilicama je isti krb. (sa čašicom za gorivo) i naravno koji preljeva kad je sa gornje strane motora (na strmijem terenu). Znači radi se samo o preljevanju goriva. Nema smisla pisati o membranskom krb. jer on uopće nije u primjeni kod takvih kosilica. Ako kosiš 40 m pa okretanje, onda to dužinu svedi na dva okretanja (20 m x 20 m). Ako imaš rezervoar od apn onda je to još i bolje (naravno ako je montiran u istom položaju kao i na apn). :icon_axe:
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,602
Ova Alpina nije baš zgodna za raditi sa njom. Ako kosiš na strmini u jednom pravcu uvijek moraš hodati po travi i to ispred nje i bočno. Ali treba probati za znati.:(sweat):
 
E

el pibe

Guest
Taj problem nema veze sa rezervoarom goriva (bez obzira gdje je montiran), ako je više od polovice goriva u njemu (isti tako će pljuskati gorivo na čep kad se radi na većim kosinama). Na svim tim starijim kosilicama je isti krb.

Majstore a koji su to karburatori gore samo mi reci naziv da vidim ako znaš uopće o čemu pametuješ.Ja imam jaakooo dugo Mutu i pokosila je više neg je tu vas dvadeset pokosilo na forumu.I gle čuda kosio sam i vinograde i pod svakakvim nagibima i jarugama nikad mi nije crkla.Ili imam unikat.A nije riječ o samom zapljuskivanju goriva u tanku nego o visinskoj razlici kad dođe do naginjanja kultivatora.
 
Posljednje uređivanje:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,814
Normalni nivo goriva je 10mm od dihtunga. Smanji ga na 11mm i nebu više tih problema.
 

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
746
Oće palit uredno?
Moja je bivšeg vlasnika zafrkavala i loše je palila, ja sam joj naštima istih 10mm i sad pali iz 2 poteza u 95% slučajeva,(dosta puta i iz prvog) uz ćok na pola.
Jako joj je važan taj "vodostaj" za količinu potezanja štrika.
Bar je moje iskustvo takvo.
Ili milimetar neće baš osjetit?
 

fordson

Član
Tu od
16 Kol 2011
Poruka
113
pozz, danas mi usred košnje ugasio motor acme 330 i nema iskre, koja bi bila greška?
 

Vrbno

Član
Tu od
1 Ožu 2014
Poruka
84
Kreneš od svječice pa polako dalje. Završiš kod Žige poštara i on popravi! :drink::icon_axe:
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,602
Provjeriti da ti nije ostao u kontaktu prekidač za gašenje, pa onda svjećica koja je već spomenuta, kapa svjećice, kabel svjećice (moguće da je samo kabel kako je zašarafljen u lulicu, oslabio kontakt). Pa onda provjeriti zazor i stanje platina - kondezator itd... :mad:
 

gordan1982

Član
Tu od
30 Sij 2013
Poruka
366
Ja sam sa svojom Kosor vadil u drugoj brzini i pod sperom,ali nije takav plug bio,nego onaj kaj ima prste,tj.ima dolje trokut i na taj trokut navareni tri prsta(armaturna sipka 15 cm duzine) sa svake strane...
 

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,175
Svake godine ista priča...

IMG_20150822_131954_zpsmqtrk061.jpg~original
 

Najnoviji postovi

Na vrh