• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Gorenje (Štruc) MUTA

gordan1982

Član
Tu od
30 Sij 2013
Poruka
366
Imam Gorenje Muta Kosor. Prikljucak je na dva vijka,iznad kardana je prihvat za prikolicu. Znaci,motor je prvi,pa getriba pa freza ili prikolica i u tom polozaju imam 3+1 brzinu. Ova. 1. Je transportna brzina. Sa mjenjacem za naprijed nazad ce ta brzina uvijek biti naprijed.

frenki1012

Član
Tu od
16 Sij 2018
Poruka
91
Ekipa, mislim da ću ipak morati uzeti onaj slabiji 178 5.5ks.
Zvao sam dučan i preporučili su mi njega, on paše na moju mutu bez problema, preinaka.
Kod većeg motora su mi tri problema odnosno nepoznanice:
Prvi je to sa priključkom prikolice.
Drugi je širina, hoću li morati radit neke flanđe dodatno da proširim kola. To mi opet ne odgovara jer će mi biti na knap za ući u konobu i
Treći je auspuh, postavljen je iza motora i nisam siguran hoće li smetati ručicama mjenjača. 178f je manji i to taman staje, to se može vidit na puno primjera.
Ja nisam još finalizirao kupovinu ali tako stvari stoje za sad.
Da ima netko istu frezu pa da mi kaže, ja sam stavio sve paše, sve ok ovako mi je rizik.

Posljednje uređivanje:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,411
Provjeri dimenzije 186-ice. Nebi trebal biti znatno veći. Onaj s velikim auspuhom otraga je tiši.
Ti motori su slični, no neki imaju dulju osovinu s konusom, pa im međuploča pomiče motor naprijed. To više smeta na Specijalu, koji ima veće kotače.

frenki1012

Član
Tu od
16 Sij 2018
Poruka
91
Evo ekipa motor stigao jučer, danas ugrađen, znači ipak sam uzeo 178f 5.5 ks.
I mogu reći da teško da bi onaj jači motor 186 pasao. I sa ovim sam morao širiti kola-kotače jer je smetalo mehanizmu za gas, auspuh je taman do brzina, nema mista za veći. A i na kuki za prikolicu ću morati staviti podlošku ili dvi jer motor malo smeta.
Znači za Mutu gorenje Rex combi special 178f 5.5 ks i to je to.
Motor rokče ka veliki i mislim da će to bili sasvim o.k po snazi.
Ja sam vrlo zadovoljan.
:icon_thumright:

gordan1982

Član
Tu od
30 Sij 2013
Poruka
366
Mislim da budes bio,bez obzira kaj je slabiji. Neznam kolko je po dimenzijama veci ovakav kakav je moj. Ali po potrosnji se budes preporodio.

frenki1012

Član
Tu od
16 Sij 2018
Poruka
91
Evo samo da dodam, ako netko želi isto na mutu gorenje staviti ovaj motor 178f, tada mora staviti brtvu 2mm debljine između motora i međuploče koja dolazi s njim.
U stvari to se mora napraviti na onim mutama koje imaju uljno kvačilo.

gordan1982

Član
Tu od
30 Sij 2013
Poruka
366
Jel netko zna koja je brzina kardana na muti kosor? Vidio sam da je netko napisao oko 900 i nesto i 750 cini mi se?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,411
786 o/min @ 3000 o/min motora ili
943 o/min @ 3600 o/min motora

Cvrle

Novi član
Tu od
5 Tra 2011
Poruka
17
Bok, dečki. Pošto vidim da ste stručnjaci za mute imam pitanje. Imam mutu kosor i zanima me dali postoji manja freza za nju. Znaci treba mi freza širine do 55 cm.

Hvala na odgovorima.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,411
Pa suziš postojeću. Izbaci zadnje dvije motike koje su okrenute prema van.
Ak ti poklopac nama rupa izbuši nove između dva reda ovih koje postoje. Tak sam napravil na našoj.

ribek

Novi član
Tu od
28 Ožu 2015
Poruka
4
Bok svima. Pročitao sam veliku većinu postova i mogu reći da sam se na neke i te kako nasmijao.
Kupio sam Mutu i na njoj je ovdje opjevani LA300, ali za sada pali od prve, a kako dugo - vidjet ćemo.
Obzirom da na njoj piše Rapid Rex combi S i ima 12" kotače da li se radi o Specijal ili Univerzal verziji?
Ako i je specijal mislim da je kod frezanja malo pre brza.
Da li je netko radio manje metalne kotače za nju? Imam flege od peglice pa bi ih relativno jednostavno mogao preraditi za frezu.
I još me interesira kako ste riješili kopčanje prikolice?
Ako nije teško molio bih malo detaljnije slike kak je napravljen taj priključak.
Imam auto prikolicu i planiram ju koristiti i s MTK za transport.
Da li je netko slično prerađivao?

LP

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,411
Treba ti ovo:
kuka-prikolicu-motokultivator-muta-gorenje-slika-92295934.jpg

A prikolica se veže ovak:
20180501154309-010520181637528702.jpg

ribek

Novi član
Tu od
28 Ožu 2015
Poruka
4
Super, hvala.
Za pločevinu bi bilo dosta 5 mm?
Kad kupim ulja i izmjenim budem imal još pitanja.

Philby

Član
Tu od
21 Tra 2014
Poruka
530
Taj dio za kačenje prikolice je bio jeftin po oglasima, mislim da se ne isplati praviti. Jedino ako češ budžiti nekako tu auto prikolicu, onda svakako mora da se radi ispočetka.

Najnoviji postovi

Na vrh