Pozdrav, svima.
počeli su radovi muta kosor radi ok, zapalila je od treće nakon zime. Vukla mi je u jednu stranu, to je bila kriva sajla kočnice (kako sam okrenuo za rad sa frezom tako mi se zategla sajla, to sam presložio i za sada je ok, iako meni kočnice ne trebaju jer se ne vozim i radim većinom po ravnom.
Ali sada su na red došli priključci, malo se varilo, jer je lim pukao na par mjesta, onaj pomični dio koji ravna zemlju je zapekao ( to sam tek skužio nedavno da se mora micati ), a meni freza svako par metara neće dalje jer je puna zemlje..ajde malo sam pametniji
. Malo sam razradio na macolu i na ruke ali nije to još to.
Mislim da ću to prvo izrezat pa onda dalje, jer ih nikako ne mogu izbiti, ovako kako su sada, a razrađivanje je mukotrpno. Ima li tko savjet kako izbiti te sarafe osim rezanja.
Bitniji dio. Išao sam provjeriti ulje u frezi, i kako nije bilo skoro niš (a prošle godine sam radio tako bez provjere, bilo mi je zlo kada sam vidio da ulja skoro nema), nalio sam hipenola ali za 10 minuta je ulje bilo na početku noževa.
Prema šemi kupio semeringe 30x40x7 (11kn oba) i krenuo u akciju i vrlo brzo zapeo. Gedora 27 nede u rupu zahrđalo sve, probao malo ostrugati ali nede....Onda se sjetio možda su druge gedore uže, ta starija gedora prošla bez problema. Šaraf popustio na prvu, ali što sam išao dalje tim teže, na kraju sam morao uzeti polugu i jedva odšarafio. E tu sam i zapeo ne mogu skinuti dio sa noževima sa osovine nikako, probao sam s drvetom i čekičem po podnožnju noževa ali đabe nede..
Pitanje, kako to skinuti ? Kada se sjetim da me čeka i druga strana najrađe bi sve vratio nazad ali me više živcira pomisao na ulje po polju. Hvala na pomoći.