• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Gorivo ti ljuto ...

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,912
Odakle to? Pitao sam kolegu koji radi s gorivom na veliko i on kaže da ni njegovi dobavljači ništa ne znaju.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,922
Metan za auto! Sad je ponovo 24 kune, a bio je 34 kune pred mjesec daba.
Računica:
auto mi troši 4,5 kg na 100 km, po 24 kune = 108 kuna................benzin jeftiniji 31 kunu/100 km
auto mi troši 4,5 kg na 100 km, po 34 kune = 153 kune................benzin jeftiniji 76 kuna/100 km
auto mi troši 7 litara na 100 km, po 11 kuna = .................................................... 77 kuna/100 km

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,912
Ma ja samo znam da sam jednako u k..... I s ovom i onom cijenom goriva.

Šta god da ideš kupiti, napraviti cijena otišla barem duplo.

Meni plaća ako se to može nazvati plaćom, bolje reći zarada otišla dolje. Ženina plaća ostala ista.

Što bi značilo realno 50% manja platežna moć.

Da nije špajza puna zimnice i sušenih gljiva, podrum pun bundeva i krumpira, a zamrzivač mesa mislim da bi zima bila jako jako teška. Ovako će samo biti jako teška.

Ja samo kažem nama je dobro. Mladi smo, u punoj snazi. Nije nam problem raditi. Nekako ćemo se snaći. Uvijek se negdje da zaraditi, nešto odraditi.

Ali šta će penzioneri i invalidi? Radno nesposobni?

Punac s 30 godina staža u invalidskoj završio, ima jedva 3000 kn
Od kuma stari s 37 godina staža 3200 kn

Jel ti ljudi ne trebaju nigdje više ići? Šta će oni jesti.

Zove me da ga odvezem u Osijek kod doktora. Tamo natrag 120 km. On dobije od zavoda 40 kn putnog troška. Kaže kume koliko sam još dužan. Šta da mu još i novaca uzmem? Ništa kume ne treba ni tih 40 kn.

A opet s druge strane. 25% države garantirano dobiva plaću za nerad. Uhljeb do uhljeba. Ali bitno da su oni glavni na tv-u za prijetiti se štrajkom, traže povećanje plaće. Jedni ne mogu ništa..

Naivac

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2010
Poruka
401
Žao mi je ljudi, sve ide u 3pm. Prije koju godinu dok sam radio u ini dalo se nekako izdržat. Nakon što sam otišao spustili su im plaće za 3000 kn. I onda je bilo teško za preživit a kako im je tek sad, to je puka sirotinja. Otkaz mi je bio veliki korak naprijed i totalni životni zaokret, hvala im na tome

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,765
Prošao sam sve ove pizdarije od 20 godina kao obrtnik , nikad na bolovanju. E onda odjednom na bolovanje pa prekid bolovanja nakon mjesec dana, pa opet otvoreno bolovanje ali samo na 15 dana za za fizikalnu terapiju. Onda opet prekid u trajanju od cca 3 mjeseca. I tako to ide kad si obrtnik, prvih 43 dana bolovanja ide na trošak samog obrtnika i tak nakon 43 dana imaš pravo na naknadu od HZZO. Zato oni prekidaju pa otvaraju bolovanje da budeš sam sebi na trošku , ne radiš, nemaš naknade za bolovanje. A moraš preživjeti, a moraš si platiti svaki mjesec cca 1500,00 obaveza (u ono vrijeme kad sam prolazio kroz to razdoblje).
Ukupno je sve to trajalo nešto manje od 3 godine, i onda sa 29 godina odrađenog radnog staža u invalidsku koja je onda iznosila cca 1500,0 kn po općem zakonu, dok sam ja imao pravo biranja (kao branitelj) birati po kojoj osnovi. I kao branitelj onda je invalidska izašla 1947,00 kn.
A dobro s vremenom nešto raste , ali ostalo raste još i više - brže, tako da ....🤬😫🥺

Naivac

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2010
Poruka
401
Nije mi jasno kako netko može živit sa 3000kn, na ovaj tempo života i dvoje djece to je taman možda 4-5 dana

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Evo jedan vi na tu temu
Našli se amerikanac nijemac i hrvat
Pitaju amerikanca koliko mu je plaća
Kaže on 4000 usd kaže oko 2000 usd trošim mjesečno za život.
A šta radiš sa ostalih 2000 usd,to se kod nas ne pita

Pitaju nijemca ,kaže 4000 eur plaća,oko 2000 eur trošim za život,a šta radiš sa ostalih 2000 eur,to se kod nas ne pita

Pitaju hrvata,kaže on oko 500 eur dobijem plaće,a oko 1500 trošim za život,pa gdje uzmeš još 1000eur,to te kod nas nitko ne pita

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,912
Jel to samo obicni dizel poskupljuje ili i plavac?
Dobro pitanje. Cijena plavog je kao zamrznuta. Ne znam jel isto na 2 tjedna ili neodređeno.

Ako će i on ići taman da si ga uzmem 200 litara da imam za pretanjurati, proći vibro kultivatorom i tak.. Ne treba mi puno više..

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
More plavi poskupiti kolko hoće kad ga nema…
Kak ga nema, kolega je jučer na INI točil i bilo ga je, čak ni gužve nije bilo.

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
U Kž? Ja sam pital u petak ili subotu i nije bilo. Zadnje sam točil u Žabnu prije dva tjedna. Susjed je išel na Mariju Bistricu po plavi. Cca 50 km.

Najnoviji postovi

Na vrh