• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Gorivo ti ljuto ...

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Kakve su to fore? Kod nas i ako nestane u toku dana već oko cca. 17:00 - 18:00 je citerna spojena ili u najgorem slučaju već sutra prije podne ukoliko nestane pred kraj smjene, ali možda svega par puta da se desilo baš da nema i kada je bila najveća pomama, to sve ovisi o ljudima koji rade i kada naručuju, ako on čeka da padne ispod 1000L, je*eš takvu benzu.

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Privatne benzinske i pumpe po poljoprivrednim trgovinama uglavnom nemaju plavog mjesecima jer vele da im je neisplativ. Jedino ga je bilo na INI, al sad i tu šteka…

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
U Kž? Ja sam pital u petak ili subotu i nije bilo. Zadnje sam točil u Žabnu prije dva tjedna. Susjed je išel na Mariju Bistricu po plavi. Cca 50 km.
Je, sinoč navečer kod HAK-a.

Privatne benzinske i pumpe po poljoprivrednim trgovinama uglavnom nemaju plavog mjesecima jer vele da im je neisplativ.
Navodno ga i ostali imaju kaj su ga prodavali, ali u rezervarima i nedaju ga van jer nemaju matematike.
Samo da im ne prestari jer kolko čitam po forumu gorivo propada ako stoji :unsure:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
E sad, možda sam ga ja krivo polovil.
Pošto ja ne koristim plavu ni nemam pojma koja INA ga drži ali sječam se redova dole kod ciglane pa onda valjda tam.
Uglavnom, točil je na INI sinoč garant.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,717
Jučer popodne i danas u jutro nazivao benzinske da pitam gdje ima plave nafte. U Koprivnici nitko nema. Našao sam u susjednom selu cca 20 km od Koprivnice. Pitam da li mogu doći, prodavač baš nije bio sretan jer sam iz Kc, ali je pristao na 250 litara. Krenem sa raketom kad na pola puta stane. Otišla elektronska ac pumpa, a ja bez mobitela. Uglavnom to sam popravio uz puno stresa i došao ja na benzinsku. Veli mi prodavač ništa od nafte. Velim da sam zvao i da mi je rekao da mogu doći. Veli on nisam ja ništa rekao, a u ostalom imam ja svoje mušterije, a sad ste vi navalili sa svih strana. Dobro da je došao drugi prodavač koji je potvrdio da sam sa njime razgovarao i da je rekao da mogu doći. Ispred mene je točio kupac u plastiči bazen od 1000 litara, ali su mu dali samo 500. Poslije je došlo još nekoliko traktora, ali je njima rečeno da danas više ništa od plave nafte. Uglavnom osjećao sam se kao posrana kokoš, isto kao 80-tih kad smo čekali u redovima i molili za gorivo.
Gdje je sada poljoprivredna komora i slični da progovore o problemu i traže rješenje od ministarstva? Danas im pišem dopis da mi više nikada ne šalju uplatnice za članstvo jer ih budem tužil za smetanje.
Dojdem doma kad ono na tv Plenković podnosi izvješće u kojemu se fali estra rezultatima. Zaključim ja onda da nije problem u vlasti nego u nama koji smo navalili na gorivo kao da se dijeli zabadav. Da nije nas ne bi bilo ni problema sa gorivom. O ministrici više neću jer si nije ona kriva kaj je na tome mjestu, a ne razumije problematiku. U glavnom- živjele mjere za pomoć poljoprivrednoj proizvodnji.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Čekajte da čujete nove kriterije dodjele poticaja koje slijede u 2023. Za novo razdoblje.

Zemlja u zakup, a otvoriti obrt za usluge. 😎

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Zaključim ja onda da nije problem u vlasti nego u nama koji smo navalili na gorivo kao da se dijeli zabadav. Da nije nas ne bi bilo ni problema sa gorivom.
Pa kaj nije plavi za badava? 🤔

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,717
Da ne bi ostalo samo na pisanju nazvao sam malo prije Poljoprivrednu komoru u Zg. Nakon 5-6 neuspjelih poziva konačno mi je javila voditeljica nekog odjela. Žučno sam joj iznesao problem sa plavom naftom. Veli ona da nisam jedini koji se žali, ali da ona tu ne može puno pomoći. Navodno su pisali distributerima i tražili pojašnjenja, ali su redom svi odgovorili isto - nemaju ekonomske računice prodavati to gorivo zbog male marže. Pitam ju a kaj ste od njih očekivali? Da trgovci štite potrošače i odreknu se svoje zarade?
Pitam ju dalje da li zovu ministricu i traže od nje rješenje? Veli gospođa da ministrica sve zna, ali da rješenja za sada očito nema.
Tako je završio još jedan uzaludni razgovor, ali dok narod šuti gospoda misle da teče med i mlijeko u poljoprivredi. Barem tako govori (nadam se da tako i ne misli) i premijer.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
U glavnom- živjele mjere za pomoć poljoprivrednoj proizvodnji.
A jel te ko silil da se prigneš po peneze kak ti veliš da su na podu? 😉Samo se treba prignut🙂Dobil si i još ti nije dost? Eto viš kaj meni nije jasno.Kolko got dobite samo se jadate.
Kak sam ti ja rekel delaj skolko imaš i kak imaš.
I mirno spiš. 🍻Ne čekaj od nikoga niš.
Ja ti mogu bit uzor, koji sam hobi profesionalni poljoprivrednik. Kolko imam meni dost. 🙂

Najnoviji postovi

Na vrh