• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Gorivo ti ljuto ...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Dečki, a kak bi vi moderirali ovu temu?
Svaki član je jednako vrijedan, svaki smije iznesti svoje mišljenje ili uvjerenje, sve dok direktno ne vrijeđa drugoga.
Ako vam neka poruka smeta, ignoriranje ju, nastavite razgovor kao da je nije bilo ili jednostavno člana koji vas smeta stavite u "ignoriraj". Nemojte si dozvoliti biti izazvan...
Malo nas je, žalosno mi je da se još i svadimo umjesto da surađujemo i pomažemo si.

Usput, tema je gorivo, pa molim da se nastavi u tom duhu...

Eto, ED je pojeftinil, cijena mu se "opasno približava plavom u", pa neće trebati niti subvencija niti plavoga... 🤭 :ROFLMAO:

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,894
" e moj rođo..teško je....samo treba izdržat "

(Tak se tješimo dok je koja litrica previše)

....stoga čemu sve ovo prije napisano!

@Tommy ...a znaš da nije prejeftin, znaš da ga ipak najviše završi u poljoprivrednim strojevima, a i one količine koje se nađu u nekom tamiću autu ili kombiju, prije ili poslije nalete na carinu pa sve kaj su usparali plate duplo ...

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,914

Ovdje piše kao da je zamjena plavog gotova stvar. Ali ne nađem baš dalje neke vijesti koje to potvrđuju.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,788
Tak je svejedno jel utočiš u traktor, kombajn ili auto. Subvencionira se određena količina, a ne neograničeno.
I ti smatraš da je u redu da se toči subvencionirano gorivo namjenjeno za poljoprivredu u osobne aute?

Tam negde 11, 12 mjesec imaš plave kolko hočeš jer večina prazni kartice iz straha da na godinu budu manje dobili pa da im nebu dost.
Sad više tih problema nebu 🤭

To bu išlo na ruku najviše onima koji imaju zemlje, ne rade ju jer nemaju vremena ili nemaju računice a imaju doma traktor i prijavljene površine.....

Ja se baš i ne slažem sa tobom.
Ajde da je to gorivo subvencionirano za školske autobuse, hitne i spasilačke službe, udruge invalida..... Ovo po mojemu razmišljanju vodi samo do novih problema

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,567
Pa zato sam i rekao, vjv točenja u bačve više neće biti nego direktno u stroj, a carina dok zaustavi auto bude tražila račun od točenja i tako...

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,914
Ajde budimo realni. Ako se ukine plavi carina više na cesti što se tiče goriva nema šta raditi.

Osim ako ne uhvate nekoga na benzinskoj 😂😂..

Ja mislim da će uvođenjem toga smanjiti alokaciju goriva po hektaru...

Ne znam ja baš kome ostane dovoljno goriva i još ako smanje alokaciju da može prevariti državu za neke ozbiljne novce.

A i s druge strane gledajte to ovako.

Ja potrošim par sto litara benzina godišnje na obilazak voćnjaka autom, prijevoz nadnicara, trimer, kosilicu. Sve je to opet za poljoprivredu iskorišteno.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,788
Pitam se gde je kraj glupostima koje budu izmislili.

Kak on more znati koliko dugo ja mogu imati rezervar goriva da ga ne potrošim, moj stari potroši dva godišnje, kaj bi on trebal čuvati račun 6 mjeseci?
A i to točenje direkt u stroj, kaj oni nisu za dojilicu čuli :unsure:

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,914
Ne znam nikoga kome je rezervar od traktora niži od rezervara osobnog automobila 😂. 2 metra šlaufa i privatna benzinska.

Jedino će trebati napraviti studiju o utjecaju dizela na zdravlje zubi. Možda ubaciti fluor u dizel 😂

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,788
Pojedinci još ni dan danas nisu naučili iz karnistera točiti, a gde na šlauf.
Nije neka nauka ali kad par puta potegneš naučiš i sa njim raditi ;)

vlastel

Dobro znana faca
Tu od
30 Sij 2019
Poruka
569
Ovo kaj govori Muha sam i ja razmišljal. a kak je to riješeno u Europi? Kak se to tam kontrolira?
Mislim neznam kak ostali ali meni svake godine fali 40% plavog, odnosno 40% potrošnje kupujem eurodisel, tak da nemam kaj točiti u auto.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Kak god napravil, uvijek bu problem i netko zakinut.

Posebni spremnici i agregati, zasebna vožnja...sve to ulazi u cijenu koju plaća korisnik.

Subvencije umjesto plavog koriste neke susjedne zemlje, dakle, nije to naša izmišljotina.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
2018 sam kupil traktor u sloveniji, gazda je rekel da toče euro dizel i skupljaju račune te na kraju godine predaju u valjda u ministarstvo pa im oni vrate neki dio love.,Al nije mi znal reči točno kolko im vrate.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,788
Mislim neznam kak ostali ali meni svake godine fali 40% plavog, odnosno 40% potrošnje kupujem eurodisel, tak da nemam kaj točiti u auto.
Nekad smo se svi vozili na nju, tekla je u potocima.
Kolega ima potrebe za više nafte pa smo išli kod mornara jer su oni mogli točiti kolko su hteli.
Kasnije je kupoval tu doma po pol kune, kunu skuplje samo da nema brige putem kad ju vozi u kombiju.
Zadnjih godina mu nude i nema dovoljno posuda da kupi kolko mu ljudi nude na kraju sezone.
Prije koji mjesec sam za jednog dobrog prijatelja trebal 100 litara. Prvi čovjek kojeg sam nazval je rekel nema problema, otpustil bum ti jer je za tvojeg prijatelja. Ovim putem mu se zahvaljujem.
Kasnije su mi neki drugi ljudi rekli, ako trebaš samo reci.

Danas ju je veči problem kupiti jer je nema, a i oni kaj ju imaju cvile kak ju više nebudu držali jer nemaju računice. A i penezi su problem.

Ja mislim da ako bude subvencija opet bude tekla u potocima ko nekad. Samo kaj bu ovaj put legalna

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,788
vlast" je odlučila da će ih davati po određenim kriterijima
A da, kad anemični i ostali vladajuču daju onda su kak treba i nezadovoljni nemaju pravo glasa?

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Ja mislim da oni koji rade puno usluga sa poljop strojevima, sad budu najvise osteceni.
Ja ne kuzim kakav bude to povrat novca za eurodizel, nek nam onda dadu kartice za tocenje eurodizela i nek mi odmah kupujemo po manjoj cijeni na benzinskama, a drzava onda nek refundira crpkama.
Ja potrosim vise nafte za usluge nego za svoju zemlju.
A i na vise od polovice obradive povrsine ne dobivam ni poticaj ni plavu naftu.

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
Pa zato sam i rekao, vjv točenja u bačve više neće biti nego direktno u stroj, a carina dok zaustavi auto bude tražila račun od točenja i tako...
Da ali ja tipa do sela gdje radim imam voziti 70km do benge i nazad..sad uzmi 533 koji ima 30l rezervar a 15 bi skoro.potrosio do tam i nazad..i.puta 5 sati.. i de si onda?

Najnoviji postovi

Na vrh