• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

grah mahunar

S

salel

Guest
A šta te je zadržalo da nisi posijao na vreme ili je ovo kod tebe rok za sijanje.

drugu turu prijatelju,sijem svakih deset dana tako da mi ne bude pritisak kod berbe,jer volim kad su mlade.Dapače,mnogo volem kad su mlade.

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
drugu turu prijatelju,sijem svakih deset dana tako da mi ne bude pritisak kod berbe,jer volim kad su mlade.Dapače,mnogo volem kad su mlade.

nekima baš trebaš uzeti olovku i sve nacrtati. koliko si toga posadio,i jel to prodaješ na pijaci ili?

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
jel bi moglo šta smetati ako na jedan kraj plastenika u kojem su mi mahune postavim bazen za rasadu duhana,ima li kakvih nepodnošljivosti kod nje i njega,hoće li smetati previše vlage u zraku??

S

salel

Guest
nekima baš trebaš uzeti olovku i sve nacrtati. koliko si toga posadio,i jel to prodaješ na pijaci ili?

600 kvadrata.Na tri pijace većinu.Nešto na veliko.Kako koje godine,ali uglavnom bude ok.mali je ulog,pa i ako podbaci ponekad nije bed.

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
600 kvadrata.Na tri pijace većinu.Nešto na veliko.Kako koje godine,ali uglavnom bude ok.mali je ulog,pa i ako podbaci ponekad nije bed.

koliko ubereš na toj površini,one bi trebale dati kilu po sadnici jel? cijena oko 10kn i kod tebe?

S

salel

Guest
koliko ubereš na toj površini,one bi trebale dati kilu po sadnici jel? cijena oko 10kn i kod tebe?

uglavnom tako.ako bude sreće ove ranije se prodaju i po 20 kn ali brzo padne cijena.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
eto, i ja prvi puta ove godine isprobavam visoku i nisku mahunu u plastnicima...
i visoku zelenu i visoku žutu obje široke, i niske žute široke i olovke, i niske zelene...ima da doktoriram...
s tim da ih radim iz presadnica ;)

PetullaRZ

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
852
eto, i ja prvi puta ove godine isprobavam visoku i nisku mahunu u plastnicima...
i visoku zelenu i visoku žutu obje široke, i niske žute široke i olovke, i niske zelene...ima da doktoriram...
s tim da ih radim iz presadnica ;)

Nije li pre rano, za vas u kontinentu, sjetva mahune. Ja sam jučer posijao mahunu zelenu visoku(Festival RZ) u kontejnere i stavio na naklijavanje(nicanje) u grijani rasadnik. Sadnja u plastenik za cirka 15-ak dana.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
bit će grijana ako bude potrebe...barem ove visoke...
s niskima bum još 15 dana pričekal, one idu u tunele od dva metra visine, al nemam grijanje u njima...

PetullaRZ

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
852
bit će grijana ako bude potrebe...barem ove visoke...
s niskima bum još 15 dana pričekal, one idu u tunele od dva metra visine, al nemam grijanje u njima...

Tako već može, kod nas u plasteniku nakon sadnje mahuna bude pokrivena agrilom(na lukovima) do vezanja, zbog straha od niskih temp. polovinom 04.mj

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
baš sam pričao sa Petullom,nešto mi pojede rasadu,nema tragova od puža a nevidim ni skakavca nigdje,ali zato mravi ima kao u priči,i na stabljikama i na klijalištu,a uši nema nigdje. čim se grah izmigolji iz zemlje i počme otvarati več je pojeden,prskao sa Karate Zeon i stavio pužomora,obilježio neoštećene biljke pa ću provjeravati jel koja pojedena,do sada dva dana nema štete. čitam malo pa naiđem na sovicu kojoj je karakteristika da jede biljke pri zemlji ali nema joj traga,a i rano je. šta vi mislite?

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
ak je rovac, stavi oko biljaka mesurola, noću izlaze van pa to popapaju...
sovicu jedino motikom moš uvatit, žičnjak slično ako nećeš neki zemljišni insekticid (ogromna je karenca)

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
ak je rovac, stavi oko biljaka mesurola, noću izlaze van pa to popapaju...
sovicu jedino motikom moš uvatit, žičnjak slično ako nećeš neki zemljišni insekticid (ogromna je karenca)

nebi trebao biti žičnjak jer radim presadnice,nisam sijao direkt u zemlju a on se voli nastaniti ranije. izvadio sam iz desetak rupa zemlju i ništa,a pojelo mi oko 40 posto,velike listove ne dira,samo ove koji se tek pojave. dežuram par puta na dan,dođem rano ujutro i nema ništa,sutra ću cijelu jednu pliticu na stol pa da vidim.

soony-69

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
874
nebi trebao biti žičnjak jer radim presadnice,nisam sijao direkt u zemlju a on se voli nastaniti ranije. izvadio sam iz desetak rupa zemlju i ništa,a pojelo mi oko 40 posto,velike listove ne dira,samo ove koji se tek pojave. dežuram par puta na dan,dođem rano ujutro i nema ništa,sutra ću cijelu jednu pliticu na stol pa da vidim.

Ako šta otkriješ,podjeli iskustva.Inače kad planiraš sadnju u nplastenik?

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
Ako šta otkriješ,podjeli iskustva.Inače kad planiraš sadnju u nplastenik?

ovih dana sam trebao ali moram odgoditi na para dana zbog nečega,a pošto dolazi Uskrs,kad i to prođe,znači idući tjedan.

soony-69

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
874
ovih dana sam trebao ali moram odgoditi na para dana zbog nečega,a pošto dolazi Uskrs,kad i to prođe,znači idući tjedan.

Takav je i moj plan,pogotovo jer se za uskrs i malo iza najavljuje novo zahlađenje s mogučim mrazom.Ne znam koliko bi mahuna nisku temp. mogla podnijeti?
Jedino što nije dobro što izgleda ove godine mahuna u plastenicima ima jako puno,a još i kriza,tako da je korist upitna.:madmana:

Najnoviji postovi

Na vrh