• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

grah mahunar

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
nisam trgal zaperke, lijepo se sve skupa plete...
nema uši, kefneš ga confidorom i mir...isti vrag ko i namakanje u prestige...

PetullaRZ

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
852
nisam trgal zaperke, lijepo se sve skupa plete...
nema uši, kefneš ga confidorom i mir...isti vrag ko i namakanje u prestige...

Mahuna lijepo izgleda, nema prigovora, za razliku od moje mahune koja je doživjela šok 08.04(niska temp) te se sporo i teško oporavila, također je u cvatnji i nadam se dobrom urodu. Za razliku od tebe ja sijem(sadim) gušći sklop, znači dva reda na foliju i razmak u redu 40cm sa tri sjmenke u sadnom mjestu. Vežem na špagu jer je jednostavnija obrada i berba a što se tiče trganja zaperaka definitivno nepotrebna mjera. Confidor(imidakloprid) izbacite iz upotrebe ako mislite na istoj površini saditi lisnato povrće jer u tlu ostaje i do godine dana pa ga biljke usvajaju, ima boljih rješenja za lisne uši i lisne sovice(kada krenu)

PetullaRZ

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
852
Evo mahuna se konačno oporavila i krenula u cvatnju.

Dugo je već čekam i tendim, čini mi se kao cijela vječnost, nije joj vrijeme bilo naklonjeno.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
dobra, a moja već ima zametnute mahunice dužine skoro 5 cm, nabrojio sam po 9 zrna unutra...

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
a moja tek metar visine dosegla,svaki dan se sjetim babe koja me zaj.....sa sjemenom. e koji su programi zaštite za mahunu,išao samo dva puta sa Dithanom i za sada sve u redu,šta dalje? koje preparate koristite?

PetullaRZ

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
852
a moja tek metar visine dosegla,svaki dan se sjetim babe koja me zaj.....sa sjemenom. e koji su programi zaštite za mahunu,išao samo dva puta sa Dithanom i za sada sve u redu,šta dalje? koje preparate koristite?

To je to od kemije, nema dalje jer su karence velike a nema ni registriranih pripravaka za mahunu. Nego, jedino ThioferCU i ThioferBiofosfor imaju fungicidno djelovanje a imaju dopuštenje u ekoproizvodnji.

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
To je to od kemije, nema dalje jer su karence velike a nema ni registriranih pripravaka za mahunu. Nego, jedino ThioferCU i ThioferBiofosfor imaju fungicidno djelovanje a imaju dopuštenje u ekoproizvodnji.

znači nema pomoći bez karence ako se razbole? a prihrana,šta i koliko koristite?

PetullaRZ

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
852
znači nema pomoći bez karence ako se razbole? a prihrana,šta i koliko koristite?

Bijeli kristalon tjedna prihrana i svakih deset dana Calcinit. Svaka treća prihrana žuti kristalon.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
ja imam mahuneeee!!! :supz:

p5120007t.jpg

By darijus at 2012-05-22

p5120009.jpg

By darijus at 2012-05-22

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Darijus,molim te,možeš li mi reći šta radiš sa toliko začinskog bilja?

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
lijepo to izgleda,iako su mi nekako svjetle boje,takva sorta ili malo škrtariš? s čime ti prihranjuješ,kao Petulla ili?

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
kao presadnice, nemam neke volje da prćkam po koprivama...
makar i to kao opcija stoji otvoreno za moj opg...sam moram poštenu sušaru napravit.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
a ja prodao prošli vikend prvih 20 kg zelene...cijena...sitnica...:finga:

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
isto kao i kod mene,došli prekupci pa nude pravu sitnicu,sve mi neugodno.....

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
imam na jednom djelu problema sa hrđom,prvih par stabljika se gotovo posušilo,i širi se okolo,već je zahvatilo nekoliko metara ukrug. kako to ide,jel se to tako širi pa će sve uhvatiti,prskati nesmijem,oće li izdržati do kraja berbe,ima li posljedica na plod??

Najnoviji postovi

Na vrh