Evo sad sam ušao u kuću na kavu jer sam vani cijeli dan. Završavao sam grijanje i sad ga testiram, znači popijem kavu i opet vani do ujutro. :icon_mrgreen:
Prvo, sa dimnjakom sam ekstra zadovoljan. Pri punoj snazi peći dim ne vraća uopšte ni malo. Peć huči kao lokomotiva.
Drugo, peć je za ovo malo probe izgleda isto ekstra. Pri punoj sanazi dok još ništa nije zagrijano voda na izlazu je mlaka, a na ulazu potpuno hladna.
Ostalo je trenutno u fazi testiranja pa ćemo u toku noći vidjeti šta se dešava. :icon_mrgreen:
Plastenik je za 5, kao i sve ostalo svaka čast.
...
Hvala samko!
kakav je to wireless termometar? di si nabavio ? to bi mi super došlo!
Pa ja sam to davno nabavio u austriji, sad toga ima kupiti i kod nas. Domet mu je stotinjak metara, možda i više. Staviš senzor tamo gdje mjeriš, a očitavaš tamo gdje gledaš TV ili kraj kreveta gdje spavaš. Mislim da sad košta oko tridesetak eur.
Koliko si cijevi platio, razmišljam da to stavim umjesto metalnih ? Ja sam mislio 3/4 staviti kao i ti ali u sredinu reda 2, sad gledam ovo bilo bi jednostavnije za frezanje i magao bih i druge kulture saditi kao salatu npr, odsarafit i smotat
Cijevi sam platio 1,50 eur metar. Super se odmotavaju i lako je raditi sa njima. To su aluminijum-polietilen cijevi za podno grijanje. Staviš poluspojnice i rastaviš sve za čas, izneseš vani ili smotaš i praviš raspored kakav ti paše. Razdjelnik možeš napraviti sa viškom izlaza koje ćeš blokirati čepovima i koristiti po potrebi.
Više kasnije, sad žurim da provijerim stanje.