Joj kad ti bubne dimnjak
samo ću još morat podignit ovaj trenutni što imam , e sad pošto ide duplo jača viadrusova da neće biti problema zbog fi 160 ?
nego kakav vi dimnjak imate ? od obične metalne cijevi i nemate problema nikakvih?
imad cijev bez izolcije? kondenzacija?
kakvog lima? el obicnog crnog? koja debljina i kak spajas na spojevima, a izolacija izvana??
od čega si napravil taj plastenik?
@ Denis jel to nije malo tih cjevi na taj prostor i od kojeg materijala su one i još ona pumpa na čemu ti je ona na vrućoj vodi ili povratu.
Ovo si od štafli složio za čistu peticu, nemam šta komentirati svaka čast.
Cijevi su aluminijum-polietilen 3/4, dakle po nekom ekvivalentu isijavanja trebalo bi da su približno identične sa crnim cijevima. Za sad sam stavio toliko, vidjet ću kako će se ponašati pa ću dodavati po potrebi.
Pumpa je na vrućoj iz akumulatora, druga pumpa je peć-akumulator (u tzv. kotlovnici) isto na toploj.
Ako je pumpa na vrućoj to znači da vuče vodu iz spremnika. A ja gdje god da sam gledao pumpa uvjek bude na povratu gura hladnu vodu u peć ili spremnik.
Može i tako. Imao sam prije i tako skopčano sam što ti je kod mene otvoreni sistem (bez ekspanzije) pa bi u tim uslovima samo pritisak od preliva gurao vodu. :icon_wink:
Tako je povikaše seljaci.
A zašto si radio otvoreni sistem jel on ima kakvih prednosti na zatvoreni.
Kad računaš da će grijanje da proradi da vidimo kako to sve funkcioniše. Zabilježi koje su greške da se mogu ispravit kod nekog.