Svaka cast za sredjeno grijanje. Ljudi rijetko ugradjuju akumulatore (spremnik, pufer) i za kuce a ti ugradio za plastenik. Napredan, nema sto.
.
Hvala!
Nemas miš ventil na izlazu iz spremnika zato ti je cijeli spremnik na istoj temperaturi, jesi to namjerno tako napravio? Inace bi sa miš ventilom dobio bolje raslojavanje, npr 65-45-25C gledajuci od gore prema dolje, kod grijanja kuca je to pozeljno...
Jeli spoj kotla i spremnika dio otvorenog sustava ili spremnik zagrijavas spiralom u njemu?
Nisam vidio koju pumpu imas i koja je ukupna duzina cijevi? Kolika je povrsina plastenika, koju temperaturu postignes, koliko puta lozis dok "napunis" spremnik, na koju temperaturu ga uspijes ugrijati, pumpa grijanja radi stalno ili je gasi termostat? Puno pitanja, mozda si vec i napisao prije ali ja nisam vidio
Miš ventil nisam stavljao. Kad se malo uđe u štos oko brzina pumpi sve legne na svoje.
Evo nakon skoro mijesec dana pogona mogu reći da sam cijelim sistemom zadovoljan. Ima još nekih sitnica koje ću korigovati, al' to ću raditi kad plastenik budem spremao za drugu kulturu, a nadam se da će to biti negdje polovinom petog.
Uspio sam konstantno dići spremnik na 85 stepeni. U tom režimu naveče oko ponoći naložim i miran sam do ujutro (nekih šest sati) sa razlikom temperature (vani-unutra) od 16 stepeni.
Spremnik je dio otvorenog sistema i nema spiralu. Pumpa između spremnika i peći je od cola (max 80W) i nju ću zamijeniti pumpom od 5/4 90W, a pumpa spremnik-grijani prostor je 5/4 max 140W. Površina plastenika je 210 m2, razliku temperature sam rekao ( 16 stepeni za sad, al' ću uz male prepravke to dići na razliku od 25)
Da zagriješ spremnik od 3000l sa 50 KW peći (koliko je moja), a da ne radi baš u full režimu treba ti najmanje četiri sata.
Ovih dana kad je ovako hladno i oblačno ložim otprilike svakih dva-tri sata osim poslije ponoći kad koristim energiju iz spremnika i zadnje loženje ( kako bi spavao :icon_mrgreen
kad ne ložim šest sati.
Usput, bez spremnika nema grijanja. :icon_mrgreen: ( mogućnost uključivanja pumpe kad trebai i sključivanja kad ne treba, a da to ne utiče na loženje i rasipanje energije odnosno prokuhavanje peći ako ne treba grijati prostor kad je jedina opcija otvaranje plastenika i neisključivanje pumpe, fleksibilnost u intervalima loženja.....)