Pa mogu ti ja uslikati kako je kolega napravio briketirku po nacrtu iz sam svoj majstor. Doduše on radi sa papirom ali isti je princip za piljevinu. Ne bi vjerovali kolika je kalorijska energija 1 kg briketiranog papira
Molim te uslikaj ali sve detalje.
kum koji mi je dosada radio rasadu u grijanom plasteniku završio na nekoj operaciji i sad ja tražim nekoga tko bi mi uzgojio rasadu,sve moje,od sjemena,prskanja itd,znači samo trebam grijanje,netko tko grije svoje pa da ubaci mojih tridesetak kontejnera. zovnem ja ove iz Agrofruktusa u Donji Miholjac i kaže čovjek 1,80 plus pdv,pa previše skroz,kupiš gotov flanac za tu lovu,i kaže čovjek ljudi dovoze puno toga,rade punom parom,pa tko to radi nije mi jasno,ako već trebam onda ću si sam napraviti grijanje i sve to a ne plaćati toliko??
ma ako ti treba za ranije, naruči kompletno sve i progutaj to...nema te računice na kojoj će ti se isplatit grijat 30 kontejnera...
ja krećem tek od 20-25. veljače na dalje, sad ni ne pomišljam trošit vrijeme i novac na grijanje...
o,8 x 1,40
Ja imam loša drva ali za 4 tunela je klapna relativno nisko možda kažiprst može proći. Kad sam s ugljenom eksperimnetiso na početku sezone dok mi nije bila klapna namještena da se može sputit do kraja kako bi se vatra ugasila skoro mi je pošteno prokuhala (prešlo 105) :icon_blackeye:
Ja ovako ložim svakih 3 sata :mur:
Kako mogu planuti kad je klapna zatvorena ?
Kod mene kad se klapna spusti do kraja i najjača vatra se momentalno ugasi. Ne volim ja panjeve bolje normalno cijepano drvo ložim i nemam brige po noći hoće li se uhvatit ili ne.
i od sad zidam dimnjak ...
metalnim ?
imam puno odličnih cigli kući pa ćeme izaći jeftinije i mogu onda napraviti puno viši dimnjak, a izadnji put kad sam radio u mom mjestu nisu imali veliku ploču za rezanje pa sam morao malom raditi rupe i izlaze
normalno unutra ide staklena vuna i ona cijev