denisv
Član
- Tu od
- 18 Svi 2012
- Poruka
- 635
@ denisv
jeli to peć za rasadu ili za proizvodnju.
Ove godine ću na nju gurati nešto malo proizvodnje, a na godinu ako sve bude po planu taj ću plastenik koristiti za rasadu.
@ denisv
jeli to peć za rasadu ili za proizvodnju.
Grijanje je već 10-tak dana u punoj funkciji i ja sam za sad zadovoljan kako radi... View attachment 4135
View attachment 4136
View attachment 4137
View attachment 4138
Koliko ćeš litara antifriza trebati za takav sistem?...i ja sam isto planirao pufere,ali samo bi me antifriz koštao 6000 eur...
Koliko ćeš litara antifriza trebati za takav sistem?...i ja sam isto planirao pufere,ali samo bi me antifriz koštao 6000 eur...
Ispravak, 50kW. (stalno mi u glavi 50, 65 jer sam cijeli dan gledao ovu od 65 :mrgreen: )
Malo sam tražio i vidim da ovaj proizvođač ima peć od 400kw ali nigdje da nađem ništa više o njoj zaš li možda gdje da pogledam. Koja cjena je ove tvoje u eurima.
Svakako stavi antifriz,veći je efekt grijanja i zadržavanja topline,a pumpe i peć će ti duže trajati ako ga imaš u sistemu...
Fleksibilne predaju više topline u prostor,ali imaju veće trenje,pa treba i jača pumpa...
A kak imaš regulaciju na miš ventilima,ručnu ili automatsku?
Grijem rasadnik i kuću snaga je 32 KW.
.
Prijatelju Denis ako ti treba pomoć da što prije bude gotova peć samo reci odma dolazim