Ja ne mogu vjerovati da se "sprdate" uređaju koji mehaničku energiju pretvara u toplinsku? Jel se vi zezate ili što? Jedinstven uređaj koji recimo Petulli kad krene bura ili neke vjetrusine, kad je hladno pomoću vjetrenjaće da besplatno grijenje kad je najpotrebnijie! A zamislite primjenu Cabageu i Verticiliumu ako imaju pored Drave parcelu da kako voda teće okreće turbinu i imaju grijanje 24 h / dan i 365 dana u godini besplatno!!! Vi niste vidjeli na slikama konačnu verziju niti spoj, tako da nije lijepo se sprdati
A spomenimo da je uređaj krajnje jeftin za proizvesti. Dostupnos topline 24 h (uz rijeke) ne sadržava bakar za generator, svaki tokar može uraditi takav uređaj. Jeftin i nikakav high tech uređaj a korist višestruka. Poznavajući Republiku Srpsku bolje nego svoj džep mogu zaključiti da bi primjena te primitivne tehnologije dovela proizvodnju povrća i voća na zavidnu razinu u EU. Poz i samo konstruktivno.
E da probajte googleati izraz hidrotoplana... Tako je, ne postoji, ja sam ga izmislio! Pitam se kako