Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena.
Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga.
Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️
Moraš precizirati, koju "travu" jer vi svašta zovete "trava", kod nas je trava uskolisni korov, a njega se u grahu lako iješiti u svim fazama...npr. Fusilade.
Tako sam i mislio.., osata, koliko ja znam u grahu nemožeš ničim riješiti, osim motikom. Ostale, jednogodišnje korove možeš riješiti relativno jeftinim herbicidima, dost, stomp, dual gold, afalon, a malo skuplji.. basagran, pulsar i nešto novo..Corum.
principal+mustang ili motivel+banvel ili ako nema jos vise od 3 lista onda adengom mozes a ocito da je takav tip zemlje i da je ova kisa isprala lumax.
principal+mustang ili motivel+banvel ili ako nema jos vise od 3 lista onda adengom mozes a ocito da je takav tip zemlje i da je ova kisa isprala lumax.
Ne bih se složio s tobom kolega, skoro pa garantiram da će doći do reakcije kukuruza na ovakvo prskanje kao što si predložio.
Neznam da li si primjetio, ali kolega je napisao da je prskao već lumaxom.
Prosle godine sam prskao prije nicanja adengom i na jednoj parceli gdje ima dosta rizomskog sirka sam isao u korekciju sa principal/mustang i to cak i u nesto kasnijoj fazi nego se preporuca i mogu reci da je dosta dobro pocistilo sirak i slak kojeg adengo nije rijesio a i prinos je bio ok te nisam primjetio nikakvu reakciju kukuruza.
Molim za pomoc oko sljedeceg problema: nedavno sam dosao u posjed manjeg placa, nekih 300m2 koji nije bio u upotrebi nekoliko godina, te je totalno zarastao u korov (zara-kopriva , pirevina i sl.). Postoji li neka mogucnost da se uz upotrebu rucne prskalice i NEKOG totalnog herbicida parcela "ocisti", odnosno da se pomenuti korov unisti DO ZEMLJE?Pokusavam da izbjegnem koristenje bagera i buldozera. Unaprijed hvala na savjetima i odgovorima.
Imam ostatka Elumisa u boci od lanjskog špricanja, proizvodnja početkom 2015.-e ali nigdje nema roka upotrebe. Ako netko zna, lijepo prosim, iz Syngente mi se ne javljaju a taj ostatak mi taman pokriva da ne kupujem novi.
Može Cidokor, Total ili neki drugi totalni herbicid, stavi 10% više nego piše u uputstvu, dobro zalij ali po sunčanom vremenu da isti dan ne padne kiša pošto ovi herbicidi djeluju preko lista i stabljike. Za 2-3 tjedna vidiš učinak.