Imaš više opcija, 3 u mom kraju
Jedna je ta koju ti želiš i to je po riječima moga majstora najskuplja i naravno najkompliciranija, i teško je uskladit da koče u isto vrijeme oba kotača na traktoru i prikolici, ali recimo da je bolje da prikolica kad je prikopčana ranije koči, točan iznos ne znam al mene je tražio oko 600€ ruke i dijelovi.
Druga opcija je kupit ventil koji radi na pritisak i automatski se vraća u neutralni položaj kad ga odpustis on radi na ruku i stoji negdje na blatobranu takva opcija je materijal i ruke oko 300€ kod mene i takvih je najviše u mom kraju i pokazali su se dosta dobri, ne treba previše osjećaja za ga koristit znači bolje je za starije vozače.
I treća najjeftnija verzija i ona koju ja osobno koristim pošto prikolicu ne koristim više od 20 dana u godini a imam dosta hidraulike na traktoru, kopčam kočnice na dvoradnu komandu koju koristim i za druge priključke i kočim lagano po potrebi na način da kočim i otpustim, s time da može ić i na običnu jednoradnu jer cilindar od kočnica ima feder na sebi tako da nema problema da kočiš sa istom komandom sa kojom i kipaš, traktori kod mene koji imaju samo jedan izlaz hidraulike tako i rade, dok voziš kočiš kad trebaš kipat promjeniš na crijevo od kipe i poslje vratiš kočnice, s time da ja kočnice na pikolici niti ne koristim kad je ona prazna jer ne treba.