Re: hidrauličke kočnice
shvačam. traktor ima hidraulični izvod za kočnice otraga. jer sam od kuma kopčio cisternus hidrauličnim kočnicama i isprobavao na skliskom i kočila je i cisterna i traktor. priključak postoji otraga koji gura ulje kad pritisnem pedalu kočnice. malo sam krivo gore objasnio pa se ispričavam tko nije shvatio
uglavnom mf 3080 mi ima hidraulične kočnice tvornički složene za prikolicu
evo ja sam to sve lijepo proučio i vidio daosta natezanja i objašnjavanja i skontao neke stvari. e sad ovako ja na traktoru imam hidraulične kočnice izvod posebno odvojen baš za kočnice za prikolicu. znači nebi kočio preko kiper ventila s ručicom neko preko hidraulične nožne pedale koja je na traktoru več postoječa za kočenje prikolice. znači na traktoru je to riješeno.
e sad prikolica je 2 osovine kamionska nosivosti 16 tona dupli kotači. ja bi stavio hidraulični cilindra umjesto zračnih odnosno koristili bi se obadva al da zračnih bi ugradio hidraulične.
e sad slijedi ono kaj mene muči. pošto su 4 zračna cilindra, za svaki kotač je jedan zračni cilindar, a ja bi da me ne košta toliko novčano, stavio za 2 kotača jedan uljni cilindar. ali me muči neznam kolko bi morao biti debljina sviječe cilindra i kolko bi cilindra morao biti jak da bi kočio 2 dupla kotača za jednu osovinu????? kolko bi ti cilindri koštali.
znači ako ste me skužili kaj sam mislio reči. stavio bi na 2 osovine 2 kočiona hidraulična cilindra, a nebi stavljao 4 kako su sad stavljena 4 zračna za svaki kotač. ja bi za 2 kotača jedan hidraulični. i dali bi oni bili dovoljno jaki da zadrže 16 tona odnosno nekih realnih 12 tona barem.