powershift
Dobro znana faca
- Tu od
- 13 Stu 2007
- Poruka
- 2,912
Imam jedan problem na jednom stroju , stroj za metal koji radi vise funkcija, ima vise hidraulicnih brzih presa i radi po programu. Nakon neki pola dana rada kad se ulje zagrije na nekih 50 C, jedan od cilindrar podje vibrirati ne stigne odraditi zadatak, ja sumnjam da tlak u hidraulicnom akumulatoru je nizak. Inace tlak iz pumpe se povrmmeno pusta periodicno svakih nekih 20 sec da nupun akumulatore, onda stroj crpi tlak iz akumulatora, e sad;
nisam pratio ali mislim kad tlak u akumulatoru padne na minimum a taj cilindra se ukljuci onda i nema dovoljno tlaka da odradi operaciju i zavibriira tako jako da je to bas glasno, onda ta vibracija traje dok tlak ne opadne na minimum da se ukljuci pumpa i podigne tlak u akumulatoru kad vibracija prestane, ali te vibracije traju oko 10 sec. Da zakljucim ja sumnjam na nizak tlak, kad se poklopi da je tlak u akumulatoru na donjoj grnaici a bas tad se ukljuuci taj cilindar prese. Zasto kad je stroj vruc, vjerovatno tad cilindar malo vise propusti ulje na rugu stranu il..
Vasa misljenja...
nisam pratio ali mislim kad tlak u akumulatoru padne na minimum a taj cilindra se ukljuci onda i nema dovoljno tlaka da odradi operaciju i zavibriira tako jako da je to bas glasno, onda ta vibracija traje dok tlak ne opadne na minimum da se ukljuci pumpa i podigne tlak u akumulatoru kad vibracija prestane, ali te vibracije traju oko 10 sec. Da zakljucim ja sumnjam na nizak tlak, kad se poklopi da je tlak u akumulatoru na donjoj grnaici a bas tad se ukljuuci taj cilindar prese. Zasto kad je stroj vruc, vjerovatno tad cilindar malo vise propusti ulje na rugu stranu il..
Vasa misljenja...
Posljednje uređivanje: