Otkočiti ili zakočiti? Kaj dela tak da se prikolica automatski zakoči ako nema pritiska, a pedalom kočnice se regulira pritisak na način da je manji kad je pedala jače pritisnuta? To ima smisla u slučaju ako se prikolica otkvači u vožnji.Nemreš otkočiti prikolicu ako ti trebaju vanjske poluge ili kiper.
A zašto si odabrao baš tu opciju da imaš na pedali kočnice od prikolice?
TV 522 je imao u originalu taj ventil za kočnice prikolice, dalo bi se to i jeftinije nać.
Ovdje te moram ispravit, ventil za koji ja govorim da je najzastupljenijia kod mene lijepo koči na ruku, ako stisnes do kraja koči maksimalno ali između toga imaš prstora koliko god hoćeš, dosta stare populacije ga koristi ima ga i prijatelj na ferrariju na blatobranu i nemam zamjerke,ja ne kužim kakvi su to ventili da je zakočen ako kipaš i takve stvari, kod mene ni jedan nema takvih problema a napiso sam 3 solucije koje se kod mene koriste za koje garantiram da nisu povezane sa ostalim dijelovima hidraulike.Prednost je da možeš kočiti i bez traktora, a mana...takav ventil ne koči proporcionalno. Znači, uvijek do kraja. To se da riješiti ventilom opterećenja...ali onda i to košta kao i pravi kočni ventil.