• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Hidraulika IMT

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Ako je sve samo krenulo pritiskom na balansnu oprugu onda ti je zardjala ova stangica.Ako se ponovi problem mislim da moras skidati poklopac ,skinuti stangicu i ocistiti otvor kroz reaguje na balansnu oprugu.Ona mora lako da hoda rukom.

imgp0069.jpg

page0003.jpg

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,356
Traktor ide na oranje pa će se to samo od sebe izbrusiti :rolleyess:
Ta štangica je sigurno zahrđala jer zaštitna guma oko kućišta balansne opruge je iztruljena.....
Čudan kvar jer nije ni htjelo da kipa...
Naravno, ako bude problema, skidam gornji poklopac....

Posljednje uređivanje:

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Najveci problem i jeste mandzetna na balansnoj opruzi.Ulazi mnogo zemlje i prasine prilikom rada.Ponekad moram kod musterija skidati balansku oprugu i cistiti kuciste jer svakih par mjeseci imaju isti problem.

magla

Član
Tu od
11 Ožu 2008
Poruka
325
Onda treba mijenjati tu manžetnu...

Naravno i ona ima neku svrhu! Ja sam imao sličan problem nije htjeo da kipa prikolicu, a kvar je bio: ispod opruge se nalazi jedan dio sličan šalici, ta šalica se je derformila ( moj majstor kaže od nošenja teških alata, i istina ) ta šalica vodi oprugu i cilindar; kad smo zamijenili šalicu sve je opet u redu

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,791
Onda treba mijenjati tu manžetnu...

Ima li šalica veze sa manžetnom??
Da bi promjenil manžetu (zaštitnu gumicu) treba skinuti maticu i izvaditi cijelu balansnu oprugu van jer se obično to neda odšarafiti, a manžeta se neda prevuči preko vilice.

Šalica nema veze se manžetom. Manžeta ima veze sa maticom.

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,356
Koliko je vremenski potrebno za promijeniti tu manžetnu??

magla

Član
Tu od
11 Ožu 2008
Poruka
325
Ima li šalica veze sa manžetnom??

ne, manđeta samo sprečava ulaz nečistoća i vode, a prašina i voda tamo može stvoriti veliki problema

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,791
Koliko je vremenski potrebno za promijeniti tu manžetnu??
Ako ide, pol sata do sat.
Ako nejde, e to je več širji pojam. Ako imas sa čim par sati, a ako nemaš nemoj se ni primati da nebi bilo više štete nego koristi.

I da ne zaboravim, poslije izmjene tu treba i štelati.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,791
ne, manđeta samo sprečava ulaz nečistoća i vode, a prašina i voda tamo može stvoriti veliki problema
Da prašina i voda nisu poželjni to je istina, ali da na 90% IMT-a je ta manžeta u kur... je isto istina, pa i dalje rade hidraulici ;)

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,356
Onda bolje ne dirati, dok ide ide, makar i bez manžetne....Trenutno mi ne stvara probleme ni na jednom traktoru...Zamotat i zaštitit ću to nekakvom gumom...bolje nego ništa....

magla

Član
Tu od
11 Ožu 2008
Poruka
325
Da prašina i voda nisu poželjni to je istina, ali da na 90% IMT-a je ta manžeta u kur... je isto istina, pa i dalje rade hidraulici ;)

je istina, ali to sve igra do jednog dana dok se ne pojavi neki problemčić, najviše problema imaju oni čiji traktori leže vani, onda kad nešte neće postavlja se pitanje što? kaj? zakaj? bolje spriječiti nego liječiti

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Popunis otvor oko matice gdje ide mandzetna silikonom i rjesio si problem.

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,131
Re: hidraulika imt 533

Pozdrav.

Rihtam nešto traktor, mijenjam ulje u diferencijalu/getribi/hidraulici pa mi je rođak rekao da kad je promijenio ulje na svom traktoru (prvi je vlasnik) da mu hidraulika nije radila.
Nakon zamjene gumica u pumpi sve radi normalno.

Koliko je posla za izvaditi pumpu i kaj sve treba skinuti? Promijenio bih gumice prije nego natočim ulje.
Zamjena gumica valjda nije problem, a dodatno podešavanje valjda ne treba ako sad sve radi kak spada???

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

Ne diraj dok radi ...
da bi izvadio pumpu treba skinuti popularni poklopac hidraulike , bočni pokolpac (kod mjerača) ..a , kad gurneš glavu unutra poslje se samo kaže ..koji seger , i tak

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,131

Najrađe nebi diral, ali pun traktor mi je špene i mulja pa se bojim da mi hidraulika ne krepa s novim uljem ko rođaku.

Poklopac hidraulike je pod sjedalom pretpostavljam?

Stvarno, jel zajebano izvaditi pumpu ili nije?

Podešavanje kakvo?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

1. Da
2. ne , čak jednostavnije nego petljancije oko diferencijala
3 ..dobro je provjeriti

Vaš velečasni

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,131

Mislim da bu išla van i da ju bum predihtal s gumicama...

Hvala puknuti!

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107

Najrađe nebi diral, ali pun traktor mi je špene i mulja pa se bojim da mi hidraulika ne krepa s novim uljem ko rođaku.

Poklopac hidraulike je pod sjedalom pretpostavljam?

Stvarno, jel zajebano izvaditi pumpu ili nije?

Podešavanje kakvo?

Pumpu nije zaj... izvadti van ,nije je zajebano rastaviti,ali ako nepazis kako skidas zna biti zajebano je sastaviti.Kad vec hoces da mjenjas gumice tad zamjeni i radni ventil.Dobro ocisti komore sa ventilima.Inace gumice na pumpi su najrjeđi uzrok neispravnosti pumpe.Uvijek je problem ,sigurnjak,radni ventil i raznorazna spena u komorama sa ventilima.

Najnoviji postovi

Na vrh