• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Hidraulika IMT

stjepan168

Aktivni član
Tu od
6 Ožu 2013
Poruka
973
Re: hidraulika imt 533

14"sam slagal od slavonca 22"ai sam povisio na 75 ramu ,ko na imt610 od suseda,

stjepan168

Aktivni član
Tu od
6 Ožu 2013
Poruka
973

Jos 1 pitanje? Gornji polozaj visine ruku hidraulike stela bez opterecenja ili sa ?
Na prazno mi sad se ne cuje pumpa ,kad su tanjurace ili plug gore i rucica gore cuje se pumpa.
Trebo bi m6 stavit tako da se pumpa necuje pretpostavljam?

stjepan168

Aktivni član
Tu od
6 Ožu 2013
Poruka
973

Ovako,danas zagrijao traktor,kad podignem ruke u gornji polozaj,270mm od vucnog klina-visina. Dalje nejde,rukama ima lufta ,moze se podic jos .
Jel to to,nema pomoci?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814

Stjepan, razlika je u visini dizanja kod opterečenog i neopterečenog hidraulika zato jer ti luft na balansnoj opruzi nije poštelan kak treba.
Poštelaj bez opterečenja da ima lufta pa zacrtaj na polugama ili izmjeri metrom i onda ponovi postupak sa opterečenim polugama i to bu to.

stjepan168

Aktivni član
Tu od
6 Ožu 2013
Poruka
973

Luft balansne opruge bi trebo bit dobar,posto kod oranja ljepo reaira i mjenjo sam gumu onu pa sam nastelo da se opruga rukom da okretat,a da nema lufta napred-nazad. Probat cu opterecen mozda sutra prikopcam banzek on ima kila,a pri ruci mi je.
Dali se moze sajla sata posebno kupit,skoro kupio sajlu komp,i buzir dobar a sajla na samom vrhu okrugla i ne vrti sat?
Pozdrav

oliver

Član
Tu od
5 Sij 2014
Poruka
406

pita kolega.. znači ima imt 539 hidraulika pada kada ugasi traktor normalna pojava na imt-u rekoh mu,,no on je bolestan kada nešto nije uredu sa traktorom,,na mome isto pada al me to nikada nije zabrinjavalo....znači on sebi održava sam strojeve pa me je zamolio da pitam iskusnije majstore odakle da krene..

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953

Normalno da pušta kad gasiš traktor jer nema manžete tak je konstruiran oko 1936 godine (MF) .

oliver

Član
Tu od
5 Sij 2014
Poruka
406

nije istina ima susjed 539,znao je tanjurače ostaviti dignute i hidraulika ni makac,,znali smo sjedit po sat vremena i ništa.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Od cilindra hidraulike pa nek se pomalo zakapa sve dublje ........
Uvjek bude padalo, nedovršen proizvod

Dali se moze sajla sata posebno kupit,skoro kupio sajlu komp,i buzir dobar a sajla na samom vrhu okrugla i ne vrti sat?
Samo sajla bez božira nema

oliver

Član
Tu od
5 Sij 2014
Poruka
406

ok hvala i pretpostavljao sam, sutra cu mu reci pa me nebi čudilo da to odma i ne rastavi,,vidjet ću nešto je govorio da bi mjenjao i ulje u mjenjaču i hidraulici a ulje mjenjao prije dvije godine,možda to uspijem izvući i sebi onda zamjenim..veli da mu je čovjek rekao da mora mjenjati svakih 350rs ulje u mjenjaču i hidraulici..ja garantujem da kod mene nije nikada zamjenito..

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,358

nije istina ima susjed 539,znao je tanjurače ostaviti dignute i hidraulika ni makac,,znali smo sjedit po sat vremena i ništa.
Možda tvoj susjed je izbacio karike i ubacio gumenu brtvu :icon_scratch:
Ili je ubacio neko gusto ulje....

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,358

U normalnim uvjetima, hidraulika 533/539 pada kad je motor ugašen.

oliver

Član
Tu od
5 Sij 2014
Poruka
406

možda je to istina,napominjem ista stvar je i kod mene i to me uopce nije briga,kada ugasim traktor odmah i spustim hidrauliku jer nema potrebe da hidraulika trpi teret bez veze...čovjek je jednostavno bolesno pedantan i hoće da sve bude ispravno,jer mu je prije držao hidrauliku,,on sada misli da će mu nešto više otići ako to nerješi,iako sam mu i ja rekao da se to pretežito dešava na njima

stjepan168

Aktivni član
Tu od
6 Ožu 2013
Poruka
973

Eto danas opteretio hidrauliku bansekom,ne dize vise od 270mm. Nemogu nista pa kad je tako godinama nek ostane .

stjepan168

Aktivni član
Tu od
6 Ožu 2013
Poruka
973

Zanima me visina kopcanja toplinka ,u odnosu na ram priljucka.Ako je toplink nizi ,kraci oce li vise dizat?
20140223_174953.jpg
[/url][/IMG]

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,358

Dizati će uvijek isto, jedino zadni kraj rama biti će više u zrak ako skratiš toplink

Steyr 01

Član
Tu od
25 Kol 2012
Poruka
654

Ja sam imao na šinjama za zatvaranje brazde, prenisko rupu za kopčanje, a donje poluge dosta visoko, i događalo mi se da se prilikom transporta stražnji kraj šinja (tračnica) bio nisko dolje, skoro se vukao po zemlji, a prednji je bio ok. Tad sam povisio mjesto za kopčanje toplinka (gornje poluge) i sad je ok.

oliver

Član
Tu od
5 Sij 2014
Poruka
406

toplink određuje dubinu rada, nagnutost i visinu ,,ZADNJEG KRAJA,, nekog priključka..po tome znači samo zadnji kraj nekog priključka možeš dignuti više(stegnut topling) i dignuti manje(otpušten topling). prednji kraj priključka se uvjek isto diže

Na vrh