• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Hidraulika IMT

stjepan168

Aktivni član
Tu od
6 Ožu 2013
Poruka
973
Re: hidraulika imt 533

Ako na mjesto di kopcim toplink stavim neke flahove sa rupama da toplink bude kraci oce li zadnji kraj rama vise u zrak,konkretno plug?

oliver

Član
Tu od
5 Sij 2014
Poruka
406

pa jel to nije logično,što je topling kraći,to je zadnji kraj priključka višlji,

ziziKa

Član
Tu od
22 Sij 2014
Poruka
92
Re: hidraulika imt 533 - fino podešavanje

Kod oranja koristim samo hidrauliku grubu. No kako radi fino podešavanje,dal mi to može neko objasnit. Gledam susjeda kako lipo ore u prvoj a ja cukam,nabijam gas,čas je plug preduboko čas preplitko,za poludit.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789

[YT]https://www.youtube.com/watch?v=W39my-7-xZU[/YT]

imbro

Član
Tu od
1 Srp 2010
Poruka
448

Nije 533, al je 540. Problem je bio što mi hidraulika nije dizala dovoljno visoko priključke prilikom rada, npr. plug u radnom položaju mi je mogla podignut možda 10 -15 cm iznad zemlje.Kad sam povukao ručicu za dizanje do graničnika, čulo se klucanje , tako da tu više ništa nisam mogao( izvana).danas sam zakrenuo podizna ramena za jedan zub prema gore.Onaj široki zub sam raspolovio na dva uska i to nije bio problem.Prije zakretanja mi je onaj razmak od dvodjelnog klina do osovinice na ramenu bio 23,5 cm ,sad je 26,5.Probao sam za dva zuba , i onda je taman 29,5 koliko bi trebao biti, al mi se onda podizne poluge naslanjaju na trube.Zato sam pomaknuo samo za jedan zub.
Jesam li ovo smio napravit? Mislim da se ne može nikaj dogodit, jer sam po mome samo pomaknuo radno područje poluga prema gore.

Prilozi

• DSC_1810.jpg
    DSC_1810.jpg
    34.9 KB · Pregleda: 143
  • DSC_1812.jpg
    DSC_1812.jpg
    31.3 KB · Pregleda: 125

bobe

Član
Tu od
22 Sij 2014
Poruka
312

Šta je bio problem odvesti majstoru da sredi hidrauliku,ovako diže više ali nije dugoročno rješenje.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789

Dobro bu, nema se kaj dogoditi.
Luftove na bolcnima si prije nego si išel u ovaj zahvat pogledal da nisu preveliki?
Inače je idealno rješenje za takve probleme ugradnja još jedne štelajuče poluge, onakva kakva je na desnoj strani.

Tu od
21 Sij 2012
Poruka
496

bobe kod njih po tome nije potreban majstor, ja koliko sam god vidio imt 539 ili 533 oni recimo plug IMT-755 jako nisko nose sa svojom original visinom hidraulika. isto rijesavao sa dvije podizne poluge

imbro

Član
Tu od
1 Srp 2010
Poruka
448

Dobro bu, nema se kaj dogoditi.
Luftove na bolcnima si prije nego si išel u ovaj zahvat pogledal da nisu preveliki?
Inače je idealno rješenje za takve probleme ugradnja još jedne štelajuče poluge, onakva kakva je na desnoj strani.

Luftovi su "podnošljivi" , ali mi je i desna strana ,koja se da štelati bila preniska.Stvarno ne znam kaj se događa jer po onom kljucanju mislim da diže do kraja.
Znam da bi bilo najbolje dat srediti majstoru, ali poslije propale sjetve i još štošta, nema se :)

Tu od
21 Sij 2012
Poruka
496

imbro pa gore u videu ti kaze kako izmjeriti njegovu pravu visinu dizanja, pa po tome ti i izmjeri i vidjet ces jel dize do kraja koliko bi trebao.

imbro

Član
Tu od
1 Srp 2010
Poruka
448

Sve sam ja to pregledao i ako si pažljivo pročitao šta sam napisao mogao si vidjet sve mjere, al dobro, sad sam tak napravio pa i vidjet ćemo.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789

Pusti metar i mjere, ako su čahure u poklopcu poderane, ili ih ni nema, i osovina zajeđena onda mjere nisu točne.
Podigni do kraja i ručno probaj podiči poluge. Malo lufta mora biti.

@ Imbro, ja mislim da je kod tebe problem u balansnoj opruzi pa da pod teretom ne diže isto ko i na prazno.

imbro

Član
Tu od
1 Srp 2010
Poruka
448

Ne znam MUHA, hvala ti na mišljenju.Nisam još probao nosit ništa od priključaka, al sam na točkama kopčanja priključaka dobio na visini (kad dignem) nekih desetak cm, pa ako bude tak i pod plugom , sve u redu.
Probao sam ovj luft ,i to bi bilo ok.

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,844

Danas sam izorao ral dijelom tvrde zemlje i pred kraj mi počela hidraulika lupat tj ne pred kraj nego kad sam se vozio doma, jel se to nadam se ulje zagrijalo ili je nešto drugo. Također mi je jako sporo spuštao i dizao plug.

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107

Sacekaj do jutra i znaces jel se ulje zagrijalo ili je nesto drugo u pitanju.

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,844

Sacekaj do jutra i znaces jel se ulje zagrijalo ili je nesto drugo u pitanju.

Jel mu tako dugo treba, probao sam popodne nakon 3-4 sata odmora ali ništa, nije mi jasno na njivi sve fino odradio i krenem doma, dodam gas i počne lupat i doma više ne diže ni ne spušta tj sporo radi, treba mu vječnost da digne ili spusti plug. Jel ima ta hidraulika filter i gdje se nalazi ako ima?

Posljednje uređivanje:

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107

Nema filtera.Po tvom objasnjenju ti imas problem na pumpi.Skini dekl sa lijeve strane(dekl na kojem je mjerac ulja) i vidjeces bolje u cemu bi mogao biti problem.Najvjerovatnije ces skidati pumpu.Ili je pukla ili nesto nestima sa razvodnim(radnim) ventilom.

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,844

Zaštopao se ventil, a treba i gumice promijeniti.

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,844

A popucali i zupčanici diferencijala pa lupa u trećoj, kad hoće mora.

Na vrh