• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Hidraulika IMT

B

Bobo

Guest
Re: rucica na imt 539

Tako je, ali nema nikakvu ulogu, samo da ogranici kretanje gornje kocke...

kad na njivi imas 5 vrsta zemlje od najlakse do najteze, onda ti do dobro dodje, na onoj srednjoj zemlji nastimas obadvije kocke u "sredinu" i kad naletis na laksu, podignes kockicu, da plug ne ide do kine, a kad naletis na tezu, spustis kockicu, da ne ide pre plitko. rijetki su takvi slucajevi, ali ja sam radio jednu takvu njivu... kasnije znas gdje je "sredina" samo poravnas jednu iznad druge...

takodjer mi dobro dodje u berbi kukuruza, srednji polozaj gdje hidraulicni cilindar miruje, oznacim tom donjom, i kad treba dizati, kockica gore, kad treba spustati, kockica dolje...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,021

Sve je to meni jasno ali ako sve zajedno spustiš dole onda ona pomična kockica nesluži ničemu i ako nije unutra na onim polugama dobro naštelano može se pomoči izvana da sve zajedno podigne gore i proba dali mu onda ručica ima funkciju.
A visinu dizanja bi si svakako trebal poštelati na graničniku.

B

Bobo

Guest

Ma, znam da ti kuzis, al pisem reda radi...

Inace, i mani je sumnjivo kako moze kuglicom kipati prikolicu, a tvrdi da mu dize prikljucke do normalne visine... Ako ima kuku s krizem, kao sto ja imam, a se poluge podignu toliko da upre onaj klin na kuki i zaustavi poluge da se dizu, pa onda ulje u kipu, al on ima slobodne poluge, koje se dignu do kraja i onda jos hidraulika ima ulja "viska" koje salje u prikolicu...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,021

Kužimo se mi dva. Ali nas ne kuži onaj koji bi trebal.

haris

Član
Tu od
25 Ožu 2010
Poruka
119

razumijem ja sta vi govorite kockice u mene uopste ne rade niti dizu poluge a niti kipaju nemaju efekta samo kuglica radi

B

Bobo

Guest

Mi ti smao kazemo, ak osi do sad mogo normalno orati, onda nije neki veliki problem, ali kipanje prikolice se mora raditi kockicom, a ne kuglicom i stoga ti i muhanicar i ja savjetujemo da to popravis. Da nemas prikolicu, ne bi ti nista rekli ni jedan ni drugi, posto pises da traktor normalno ore i da hidraulika radi ok...

haris

Član
Tu od
25 Ožu 2010
Poruka
119

ma mrsko mi je to popravljati ako radi vako neka radi ali ipak vam hvala

BIBI

Novi član
Tu od
12 Lis 2009
Poruka
28

Kad ste već na hidraulici - mene muči slijedeće
Ograničio sam visinu dizanja hidraulika nekiliko cm ispod maximuma - fina regulacija je malo više od pola
Kada dižem hidrauliku ona ide u iber bez obzira na graničnik i onda doslovno padne na visinu koju sam htio
Hidraulika je jaka diže normalno plug, tanjurače - kada ugasim traktor pod teretom se spušta nekoliko minuta
Budući da nisam prvi vlasnik ne znam dali je prijašnji nešto zeznuo ili je tvornička greška
Već ste mi rekli da je možda nešto zahrđalo unutar kučišta ali mislim si - ulja ima dovoljno morao ga je imati i prije, traktor im 10 godina pa čisto sumljam da je moglo samo tako doći do hrđe ??-

A

Ado

Guest

Nije veliki problem kod tebe (ventil od kockastih rucica koji se nalazi unutar hidraulike neradi),nista strasno otidi kod majstora nek to sredi .-Sto se tice tvoje hidraulike koliko sam shvatio kad dignes uvis plugove ili tanjuracu i kad ugasis traktor polako padaju prema dole .-I kod novih traktora se to desaje zavisno od tipe ciju su proizvodaci . Nista opet strasno malkice oslabila hidraulika dok je god tako kod tebe samo bucaj i nista nediraj samo ces bacati novac a ko ga na danasnjem vremenu ima u izobilju.-Ori i tanjuraj i nek tije sretno .Pozzdrav Ado_

haris

Član
Tu od
25 Ožu 2010
Poruka
119

ma kakav majstor ja sam majstor za te stvari samo dok mi radi ovako neka radi mrsko mi rastavljati i popravljati a vec sezona krenula

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,021

Ado kaže:
Nije veliki problem kod tebe (ventil od kockastih rucica koji se nalazi unutar hidraulike neradi)

Razvodnik ili kako ti veliš ventil je jedan za obje ručice tj. isti.
Prema tome ne zbunjuj čovjeka :madmana: :madmana:

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

ma isti stvar sa i ja primjetio na kumovom 542,dakle kad sam kipovao prikolicu kipovo sam je sa kuglicom,dakle poluge se dignu do kraja i onda se kipa prikolica,tako isto radi i kum,e sad bi ja volio znati kako da vidi mda li ta kockica radi sta da uradim da prekontrolisem to,da covjek ne sjebe traktor ako mu je to u kvaru...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,021

Pa vrati se malo nazad misim da je dovoljno objašnjeno.

BIBI

Novi član
Tu od
12 Lis 2009
Poruka
28

Dečki ( muhaničar ) ako nije taj ventil ili ratvodnik što je ??
Ako se može nešto učiniti kada završim posao ja bih to otvorio i pogledao

Razvodnik ili kako ti veliš ventil je jedan za obje ručice tj. isti.
Prema tome ne zbunjuj čovjeka :madmana: :madmana:[/quote][/quote]

Zašto ide nekontrolirano u iber ??

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,021

BIBI kaže:
Kad ste već na hidraulici - mene muči slijedeće
Ograničio sam visinu dizanja hidraulika nekiliko cm ispod maximuma - fina regulacija je malo više od pola
Kada dižem hidrauliku ona ide u iber bez obzira na graničnik i onda doslovno padne na visinu koju sam htio
Hidraulika je jaka diže normalno plug, tanjurače - kada ugasim traktor pod teretom se spušta nekoliko minuta
Budući da nisam prvi vlasnik ne znam dali je prijašnji nešto zeznuo ili je tvornička greška
Već ste mi rekli da je možda nešto zahrđalo unutar kučišta ali mislim si - ulja ima dovoljno morao ga je imati i prije, traktor im 10 godina pa čisto sumljam da je moglo samo tako doći do hrđe ??-
Finu regulaciju probaj spustiti niže.
Polugice o kojima pričaš nemaju veze sa količinom ulja nego se podmazivaju od diferencijala. Tj kad se voziš ulje šprica po njima.
Tu se treba malo igrati. Ako nemaš bar malo iskustva sa tim tj ne kužiš sistem rada možda bolje da to prepustiš nekome ko zna.
Ako imaš volju onda kreni od fine regulacije pa provjeri koliko imaš lufta na balansnoj opruzi (mora ga biti). I to bi bilo to izvana jer izvana je teško ostalo poštelati.
Nakon toga napadaš poklopac i Ideš na polugice kotačiće razvodnik gumice itd.

A

Ado

Guest

Pojasni malo poblize kad se pravis pametan sta je problem ?Ako si strucnjak za hidrauliku ?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,021

Ado kaže:
Pojasni malo poblize kad se pravis pametan sta je problem ?Ako si strucnjak za hidrauliku ?

E moj Ado ja bi tebi odgovor na ovo mogel pisati danima.

1 To je teško objasniti nekome ko to nikad nije videl.
2 Ja se ne pravim pametan. Odgovor je u mojem potpisu.
3 Problem treba otkriti jer mi nije baš uobičajen.
4 Gde sam ja napisal da sam stručnjak za hidrauliku.

Ja sam se na ovaj forum uključil zato jer mi trenutno nije sila raditi ali se sa tim poslom bavim još uvjek onak malo iz ljubavi. I ponekad radi šale.
Moje ili bilo čije savjete putem ovog foruma može vidjeti i primjeniti bilo ko ili nemora jer svako od nas ima svoje mišljenje.
Ali da se mi vratimo na hidrauliku ako nemaš sliku kaj služi za kaj onda bu to preko slova išlo teško. Generalku motora sa novim dijelovima može putem foruma i slika napraviti i moj dečec. Ali hidraulika je nekaj drugo bar je zo moje mišljenje i opet se nemoraš složiti samnom a nije hidraulika ni sveto pismo ;)

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

muhanicar kaže:
Ado kaže:

E moj Ado ja bi tebi odgovor na ovo mogel pisati danima.
Biti dobar i pošten , hjeti pomoči nužno znaći da si kad tad nabijan na kolac .
Kao i svakodnevno u životu tako i na forumu postoji uspon , slava i pad .
Nakon ovoga razumijem ljude koji jednostavno "više nemaju vremena za forum" a ustvari otiđu dalje .
Na žalost tamo ih čeka isto .Kaj se tiče muhaničara jedva čekam priliku da mu stisnem ruku , ovoga trena dio tema (u kojim je stručan) drži na 100- postotnom nivou , i hvala mu u moje ime ...ali tko sam ja , mene ionak boli ***** ...držim se pravila da ne prijeđem u slavu jer me čeka gadan pad .

A

Ado

Guest

Ovo nije mjesto za prepucavanje .Vec ako mozes pomoci i lijepo pojasniti vezano za neku gresku ili kvar . Ja sam dosta ovdje tema procitao i slazem se u potpunosti, -Hvala svima ovaj forum je super .-Pozzdrav Ado_

A

anel

Guest

samo da vas pitam kad smo kod ovih rucica ija nikad nisam koristo onu kockicu danas sam je iso razradit tesko je bilo micat bio onaj saraf stegnit a nisam ga mogo odvrit al sad radi.dosad sam samo koristio onu kuglicu mad nisam nikad kipo al ja kad onu kuglicu spustim dole do kraja ponovo mi se hidraulika pocne dizat jel to kakav belaj il je kod ovih trekrora sa jednostepenim kvacilom to normalno.

skoro sam oro sa lpgovima olt pot 2x10" i prva mi je brazda bila urdu sato se tice dubine al druga skroz plitka pa mi je moro ovaj jedan stajat na plugovima da bi dobijo dobru dubinu jest da su plugovi lahki konto sam na njih nabacit kakvih tegova :mrgreen: al dali bi dobio sta na dubinida sam koristioi kocku :scratch

HVALA!!!!!!! :mrgreen:

Najnoviji postovi

Na vrh