• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Hidraulika na fendtu 104s

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Danas sam se ponovo upustio u popravak razvodnika, imao sam neki stari koji isto nije radio, premjeravao sam radne elemente i upoređivao, i onda sam otkrio da je jedan nakekava ventil manji na ovom starom, pa mislim da je ovaj na mom razvodniku bio istrosen pa je neko brusio leziste i naparvio novi. iskombinirao sam neke dijelove sa tsraim razvodnikom, stavio novu gumicu na taj mali ventil, sklopio i gle cuda radi. nisam mjerio tlak, ali po zvuku motor osjetim da se sustav rastereti kad podigne prikljucak (plugove u gornji polozaj)
nadam se da se nece sad nesto opet poremetiti. za svaki slucaj izmjerit cu tlak u sustavu, da budem siguran 100 %.
Ajde neka je i to riješeno :)

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
Slika331.jpg

danas isao da stavim ljetne gume na autu i u jednoj trgovini koja izmedju ostalog drzi i kamionski program, ugledam na polici ovo cudo, koje je mene dugo zajebavalo, a trgovci nemaju pojma ni zasto im sluzi ni od cega je niti cijenu, pa dodje vlasnik i kaze da je cijena 200 EURA, pa ako kome nedaj boze zatreba, tu smo.

A

andre agasi

Guest
nasao sam kocku na netu ista je kao na RX-u i oznaka joj je oznaka SR 60 na ovoj slici, samo ima jedna kocka na traktoru, ima slikan presjek razvodnika, i ja sam upravo tako slozio poluzje, a ova opruga kako si rekao drzi to poluzje u pocetnom polzaju i ne bi trballa uticati na rad (ali je svakako moram naci i ugraditi) ipak milim da su ovi sto su mijenjali gumice nesto zeznuli.Moze li se sta podesiti na oprugama, pokusavao sam ali to izgleda mora biti zavrnuto do kraja.

nešto nije dobro napravljeno,negdi ti pušta ulje,a probaj si pomalo štelati i regulator,a prethodno ga izmjeri gdje ti je bio

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
Ma to sa za kolegu sa foruma uzeo, jer je njemu pukao klip. a ovdje sam mu stavio slike, da vidi pase li mu.

B

badanjac

Guest
razvodnik je kupio za mene pošto mi je pukao cilindar, odgovara mi, sada sam uporedio slike sa mojim razvodnikom
Sutra preuzimam :)

B

badanjac

Guest
Danas sam se našao sa članom powershift i preuzeo razvodnik.Doneli ga do majstora(rođaka), odgovara, svi delovi unutar njega su isti jedino onaj deo koji se dodaje nema probušenu rupu za povratni put ulja, tako da ćemo je najverovatnije razbušiti ili staviti stari deo.
Sada sam u selu i na internet sam konektovan preko telefona tako da ne mogu da okačim slike, ali kada se vratim za Beograd ću sve lepo okačiti tako da možemo lepo diskutovati, a i do tada će nadam se sve biti gotovo.
ove cene gore su ludilo, kao da je od zlata
ZELEO BIH OVOM PRILIKOM DA SE POSEBNO ZAHVALIM SUPER UVAŽENOM ČLANU FORUMA POWERSHIFT :prayer: :prayer: :prayer:

B

badanjac

Guest
Pozdrav
Sada me zvao majstor, danas je namestio razvodnik na traktor, radi sve, iskombinovao je novi razvodnik sa poklopcem od starog razvodnika, sve radi bez ikakve greske.
Slike cu postaviti u cetvrtak ili petak :)

B

badanjac

Guest
pozdrav drugari
Evo po obećanju slike novog hidrauika, upoređenje sa starim, gde se jasno vidi razlika koju sam pokušao objasniti

fotografija-0001.jpg

fotografija-0002.jpg

fotografija-0003.jpg

saznao sam da je cena razvodnika kod Jakopica 724e+pdv, tako mi je bar odgovorio na mail :rolleyess:

B

badanjac

Guest
da nije bilo tebe, veselo bih se proveo :D
probao sam ga, radi ok, diže na leru jako brzo, jer do sada nije mogao, dizao je tek pod većim gasom

pošto se poklopac razlikuje, odnosno nema probušenu onu rupu stavio sam sa mog razvodnika poklopac tako da nisam bušio rupu
razmišljao sam i da probušim rupu kod strgara ali je to zahtevalo dodatnog vremena, a malo mi se i žurilopošto mi je traktor stajao kod majstra napolju

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
ok, sad imas nekih rezervnih dijelova u slucaju da kome zatreba, za forumase posebno

B

badanjac

Guest
pa naravno, tu smo ako nekom bude trebal, mada glavni deo je otišao, tj cilindar

dok sam tražio deo svašta sam našao, pa verujem da će nekom koristiti

ovaj razvodnik se ugrađuje u sledeće traktore
Case IH: 743, 745, 844, 846, 856, 946, 955, 956, 1046, 1055, 1056, 1255, 1455

Fendt: Farmer 102, 103, 104, 105, 106, 108, 303, 304, 305, 306, 307, 308, 309, 310, 311, 312, GT 350, 360, 370, 380, 390, 395, Favorit 600, 610, 611, 612, 614, 615

već je pisano na forumu da sličan razvodnik imaju i RX170 samo što on ima 2 rupe, međutim na ovom razvodniku jedna rupa se ne koristi, pošto nema rupe na razvodu traktora, ja nisam slikao, ali evo tvoje slike na kojoj se vidi da imaju samo 2 repe, zako da verovatno potpuno odgovara i razvodnik od RdRX170.
96739281.jpg

Inače Torpedo RX170 i Rakovica 120 imaju potpuno identičan hidraulik. Komplet gumica za ovaj razvodnik su kod naa 1700rsd(16e)

Najnoviji postovi

Na vrh