Pa u tom smjeru sam i išel i zato sam rekel da je onih 75 ili 80 bara malo.
Možda je pumpa u kurcu pa to grije ulje :scratch
Ali mi više nije ništ baš preveč jasno. Ako se vratiš unazad najprije je osječal opterečenje motora kad su poluge došle do zadane visine ( to me odvelo na mjerenje pritiska na samom cilindru) Pa su poluge išle same gore dole pa zamjena razvodnika pa dva dana dobro :scratch
Mislim da bi bilo najbolje da on ponovo pojasni (ne istoriju od kud je krenulo jer to znamo) nego kaj se sad trenutno događa i kakvi su simptomi.
Nakon svih tih zamjena, kombinacija i ostalog hidraulika se vec duze vremena ponasa ovako:
-pumpa je dobra jer dize teske prlkjucke, cak ako ne podesim granicnik gornjeg polozaja poluga, otvori se sigurnosni ventil na volanu (cujem ga da pisti).
-gumice , cilindar i ostale stvari uredu jer drzi rotofrezu podignutu sa ugasenim motorom danima, a da ne spusti bar po procjeni nimalo.
-kontrola polozaja poluga radi savrseno, precizno, jedino u krajnjem polozaju ili priblizno tom polozaju poluge za regulaciju dubine ili kako se vec zove (ona na desnoj strani koja regulira visinu poluga u donjem polozaju, a ponekad i u gorjem u kombinaciji sa glavnom ruciom), tad kad dodajem gas prikljucak se srazmjerno obratjim podize visocije, kad tu polugu vratim onda se ta oscilacija smanjuje, do slucaja kad je vratim blizu pocetnog polozaja, kad ne regaira na gas, nego drzi zadanu visinu.
-u transportu posto mi grije ulje, posebno sa teskim prikljucima i na visem broju obratja, koristim onaj leptir koji regulira brzinu spustanja poluga tako da zablokiram spustanje poluga, samo kad ga okrenem u taj polozaj poluge same krenu nekih 10 ak cm gore i stanu, tad spustim rucicu za polozaj dole i nema opterecenja hidraulika.
-preko poluge toplinka sam podesavao i ona je u direktnoj vezi sa otvaranjem ventila, to radi, samo u nekim slucajevima kad to stelam a poluge budu u nekom od polzaja onda kad onu rucicu na desnoj strani vratim naprijed, unutra nesto preskoci, ali i dalje funkcionira vjerovatno poluge preko ekscentra poguraju poluzje u neki od polozaja pa onda to preskoci preko onih valjak, nisam siguran kako to radi, ali se to desi.
-ona mala polugica na lijevoj strani koja ima samo dva polozaja naprijed i nazad nema funkciju, neznam cemu ona sluzi.
-imam jedan razvodnik (otvaranje kasike i jos neke komande) spojen ju seriju sa razvodnikom podizanja prednjeg utovarivaca i ventila za kipu, to sam postavio prije 2 godine, on otpirlike godinu dana malo curi na prikljucke, znaci kroz njega protice ulje za ostalu hidrauliku, (posto je u seriji) i kad radim sa zadnjim polugama on ima umanjene funkcije (jedno drugom uzima ulje), normalno u tom protoku stvara tlak kroz taj razvodnik, i da je sa njim sve ok on nebi trebao pustiti na izvode za prikljucke (tamo gdje daje ulje za cilindre) i mislim da to nebi trebalo uticati na rad poluga, ali samo navodim.
-nisam zano za ovaj sigurnosni ventil na cilindru da ima, ako sam dobro razumio, ja sam pregledavo samo onaj na volanu i on pisti, neznam ulogu onog razdjelnika sa slika od muhanicara, ja sam skidao onaj gornji vijak (cep), gore nema nista nikakvih opruga nit ventila u njemu, sad cujem ovdje da on regulira kolicinu protoka za pojedine hidraulicke potrosace. logicno bi i bilo da nesto ima posto on istovremeno uvije ima servo i jednu od rugih hidraulickih funkcija (poluge , kasika, kipanje)
-opet kazem sutra cu morati naci vremena da to poslikam i snimim video, pa cu postaviti na forum, posto ste se namjerili sa mi to rijesite, onda bi trebao iskoristi vas namjeru.