powershift
Dobro znana faca
- Tu od
- 13 Stu 2007
- Poruka
- 2,912
To sve stoji, ali kad je traktor ugasen poluge ne padaju ni cm, sto znaci da nepa padanja niti propustanja niti u radu. Osim ako se tad ne desava nesto drugo u tom sustavau.
Štima to kaj govoriš, no to tak ne radi.Ma nema to veze , ja pitam ovo:
Hid. mu ima kontrolu položaja , jel tak?
On podigne ručku , izabere položaj negdje oko polovice hoda poluga .
Kad poluge dosegnu položaj sistem polužja u razvodniku i oko njega iskuljuči dizanje ..jel tak?
E sad ako njemu propušta ulje na brtvama klipa poluge polako padaju , tu proradi kontrola položaja i dopumpa ulje u cilindar .
Ulje i dalje propušta i on stalno mora dopumpavat , mora dopumpavati pod pritiskom koji je potreban da se priključak diže , jel tak ?
To nikao nije 0 bara .
Ja to samo naglas razmišljam , nisam inžinjer u fendtu .
Sve je to ok. Siguran sam da mu ulje ne propušta na brtvilima radi toga jer da curi ulje bi išlo u mjenjač, a iz rezervara za hidraol (tam na onom oku) bi falelo. Rezervari nisu zajedno spojeni.Ma nema to veze , ja pitam ovo:
Hid. mu ima kontrolu položaja , jel tak?
On podigne ručku , izabere položaj negdje oko polovice hoda poluga .
Kad poluge dosegnu položaj sistem polužja u razvodniku i oko njega iskuljuči dizanje ..jel tak?
E sad ako njemu propušta ulje na brtvama klipa poluge polako padaju , tu proradi kontrola položaja i dopumpa ulje u cilindar .
Ulje i dalje propušta i on stalno mora dopumpavat , mora dopumpavati pod pritiskom koji je potreban da se priključak diže , jel tak ?
To nikao nije 0 bara .
Ja to samo naglas razmišljam , nisam inžinjer u fendtu .
Pa nema jedna nego su tri. Sa lijeve strane jedna, a sa desne dvije (ili obrnuto).Ima jedna poluga nazad koja regulira dnji polozaj poluga i mozda jos nesto, ali nisam otkrio, u nekim situacijam s njom se podesi gornja granica visine podizanja poluga, i sad ovisno u koji polzaj je stavim desva se slijedece:
odignem prikljucak osnovnom rucicom na neku visinu, dajem gas prilkucajk se jos dize, stavim tu polugu u drugi polzaj do kraja, ne regira na povecanje okretaja.
Skužil sam Zato ti i pišem.Zj , ako njega jebe histereza (kaj je moguče) , onda bi on izmjero tlak sigurnosnog ventila8znaći max. u sustavu) a ne 75 bara od potrebnih 80 .
Power , daj napravi taj isti test pa probaj dodavati gas od min do max. ako sam bar približno u pravu tlak ne bi smio rasti .
muhanicar , OK ..hioptetički pišem da cil. propušta , nisam znao da je mjenjač ispod bez dijafragme :lol:
Zj , ako njega jebe histereza (kaj je moguče) , onda bi on izmjero tlak sigurnosnog ventila8znaći max. u sustavu) a ne 75 bara od potrebnih 80 .
Power , daj napravi taj isti test pa probaj dodavati gas od min do max. ako sam bar približno u pravu tlak ne bi smio rasti .
muhanicar , OK ..hioptetički pišem da cil. propušta , nisam znao da je mjenjač ispod bez dijafragme :lol:
Netočno! Tlaka nesmije biti kad je priključak podignut do kraja. Znači da ti nešto nevalja s regulacijom položaja hidraulike, najvjerojatnije je nešto u polužju neispravno (ekscentar, kotačić...), jer ga nemože podići do kraja da iskluči (rastereti) pumpu.
Ti imaš jednu pumpu na motoru ili su dvije (jedna na drugoj)?Tlak sam mjerio između serva volana i razvodnika vanjske hidraulike, posto su oni svi spojeni u seriju (kroz jedan protice ulje i ide u drugi tako redom) sto znaci kad se jdan koristi drugi ne funkcionira,
Pumpa-servo sa sigurnosnim ventilom-razvodnikvanjske hidraulike-razvodnik prednjeg utovarivaca i kipanja-razvodnik poluga i povratak u rezervoar.
Ti imaš jednu pumpu na motoru ili su dvije (jedna na drugoj)?
Daj sutra malo poslikaj krvotok (od kud ide i kam ide i gdje završava)
I poslikaj otraga one poluge (ako možeš svaku zasebno)
To mene stvarno puno pitašOk planiram i video da napravim , kao se ponasa u radu, ali video mogu postaviti samo preko youtube ili ima i drugi nacin laksi.
Ok planiram i video da napravim , kao se ponasa u radu, ali video mogu postaviti samo preko youtube ili ima i drugi nacin laksi.
možeš i preko imageshack i ne trebaš se registrirati,
dok za youtube moraš biti registriran.
ili pošalješ meni na e-mail pa ja podignem na youtube