Neznam sta bi se krivo moglo sloziti na ovom dijelu, ali sam donio jedan drugi razvodnik, i on se isto ponasa, sad mislim da ih nisam ja unistio, posto sam nosio prikljucak koji je tezak 1500kg, a to u je krajnji maksimum da podigne. Istina da sam ga u transportu zablokirao onim leptirom,da rasteretim hidrauliku, ali mi se cini da sam mozda preopteretio hidrauliku pa se nesto zakompliciralo. Znam da ima taj sigurnosni ventil i da bi on trebao propustiti da zastiti, i on je se na momente cuo da pisti (propusta). Sta se to moglo poremetiti od opterecenja, ako je to uzrok.
Ovaj sistem je isti kao kod mene, iako se kod mene radi o drugacijem traktoru (ovo je nesto starije , kako mi se cini), ali u principu razvodnik isti i cini mi se mehanizam unutra isti.
Gledao sam sistem poluzja koji je u sprezi sa ruciom za davanje polozaja, a preko ekscentra na vratilu poluga (ima uzljebljen kanal, neznam dali treba tako biti ili je od rada, mozda je i tu problem) Dalje podesavao sam na toplinku polugu koja povlaci ovo poluzje i nista.
Da malo podsjetim slijed događaja:
1. Curilo ulje iz ravodnika- odnesem na popravak
2. postavim razvodnik, ulje i dalje curi i poluge se ne smiruju setaju gore dolje nekih 10 cm,
3. odnesem ponovo razvodnik na popravak (rekalmacija), kazun da nisu nista otvarali unutra
4. ja se upustam u avanturu popravke, poluge se smirile
5. radim sa strojem koji je tezak oko 1,5 t, primjecujem da je hidraulika cijelo vrijeme pod opterecenjem, pa onda koristim leptir ventil u transportu.
6.postavljam drugu kocku, razvodnik, veselej, par puta digne dobro i rastereti pumpu i onda isto, zato i mislim da je od preopterecenja.
7. stelam na toplinku, poluge, nista
8. skidam poklopac, pregledam poluzje nista ne vidim
9. KRAJ
Hvala na slikama, ne odustajem dok to ne napravim, makar skidao poklopac jos jednom i postavio slik na forum, pa da zajednički mudrijamao.