Bog Danot veliki pozdrav od mene ,evo da ti pokušam odgovorit po pitanju cilindara koje misliš upotrijebit za prednji utovarivač.I ja sam nabavio isto takve cilindre pa mislim pravit prednji utovarivač tako nešto malo za utovar stajnjaka i slično pa da ti odgovorim od čega su ti cilindri to ti je cilindar kamionski točnije od kamiona RABA za podizanje kabine i ja se iskreno nadam da ce nam bit sasvim dovoljni za tako nešto kad jedan sam digne kabinu tako da nebi trebalo bit problema.
to mislim pravit na Massey Ferguson 133
Nisam zaprimetio u otpada tacno od koi kamion su, ali znam da kabinu podizu 2 cilindri.
Sto se tice sila, to sam racunao, mislam da na oba cilindra, direktno na klip je izasla oko 6 tona pri tlak od 160 bara, ali kod mene na traktoru ne radi regulator tako da tlak ide i preko 200bara sto bi dalo i jos veca sila, nepamtim bas koliki je bio promjer da sila opet preracunam.
Sve je to stimalo dok nisam doveo ulje na cilindri, onaj zuti deo na slike gore sam morao da izbacim iz cilindara, jer zuti deo ima pokidano jedan komadic zeljeza koi je usao u suplji viljak, radio kao neki nepovratni ventil,
Ova cjev sta vraca klip sam je otsekao:
Uploaded with
ImageShack.us
Rupa sam zaceio, jer unutra cilindara, povrat i ulje koe dolazi su u u jedna kao komora, i nepovratni ventil odradi dalje.
Uploaded with
ImageShack.us
Cjev sta je bila za povrat sam ostavio, planirao sam da napravim filter ili da spoim crevo pa u rezervoar, i ajmo opet sam spojio na hidraulika, cilindar radi ali na cjev sta bi trebala da vraca klip natrag izbacuje velika kolicina ulje, dakle promena gumice mi ne gine, lud sam vise od ovi cilindrima, a misleo pa to su bili na kamiona, nisu svaki dan podizali kabine, nisu izradjeni, ali sam se prevario...
Utovarac je gotov i ceka cilindri.
Pozdrav
artyman: