• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

hidrodinamička spojka

Davidst7

Novi član
Tu od
23 Svi 2016
Poruka
7
Pozdrav, dali se je netko susretao sa hidrodinamičkom/hidrauličnom spojkom (turbinsko kolo)? Dali je moguća reparacija lopatica ili ima ideju gdje potražiti drugi sklop. Točnije,riječ je o stroju MF 50 R.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,106
Možda ti ovo malo pomogne kao izvor "prvih" informacija - ova na slikama čije sam ti podatke skenirao je od dizel viličara.

Davidst7

Novi član
Tu od
23 Svi 2016
Poruka
7
kaj se desilo lopaticama , imaš koju sliku ?

dscf2511.jpg

attachment.php

Prilozi

• 20160525_085205[1].jpg
    20160525_085205[1].jpg
    49.2 KB · Pregleda: 659

Davidst7

Novi član
Tu od
23 Svi 2016
Poruka
7
MOguće, primjetio sam da ljudi koriste taj naziv. Ulavnom, trebam naći drugi sklop. Ima li netko part list ili web adresu gdje naći katalog dijelova za MF starijeg datuma? Hvala.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,826
Ili su se zdrobili lageri ili se spojka pregrijala.

Zwer, Wandler je nekaj drugo, iako na oko jako slično izgleda. Osim ak je ovo pretvarač momenta, a ne hidrodinamička spojka.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,826
Mora negdje biti lager, makar klizni.
Teško bi to popraviti. Samo zamjena novim ili rabljenim.

Ipak je "turbomatik", a ne "Wandler".

Davidst7

Novi član
Tu od
23 Svi 2016
Poruka
7
Ideja gdje bih mogao naći ili rabljeno ili novo?

Posljednje uređivanje od moderatora:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
pitanje da li ima uz to" standardni kuplung" ...ovo je vjerojatno egzotika za naše prostore , moraš probat u drugom govornom području

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,915
jednostavno hidrodinamicku spojku fiksirati (blokirati, povariti sta god), da stalno prenosi okretni momenat, a dalje radi lamela, potisni lezaj, sve standardno vec ima ugradjeno.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,826
Koliko sam shvatil, to je kombinirka.
Tu je teško bez turbo spojke, jer bi lamela kratko trajala, a o komforu rada da i ne govorimo.
Možda pripasati od kakvog viličara?

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
laik sam na tom području, slično mi je izgledalo ;)

Fino podrobljeno

Davidst7

Novi član
Tu od
23 Svi 2016
Poruka
7
Hidro spojku bi trebalo zamjeniti obicnom tarnom, te izmjeniti cijelu getribu jer je upravljanje naprijed/natrag trenutno također rijeseno hidraulicki i povezano s " turbinom".
Pokusavam naci zamjenski dio ili nesto sto bi se moglo primjeniti....

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Slične spojke (manje lokomotive) je reparirala hidraulika Čavka zadnja adresa bila u Prvomajskoj . Mislim da se vlasnik zval Marin Čavka .

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
Ima li fendt turbomatik i frikcionu spojku, korpa-lamela, preko koje se uključije/isključuje ova hidrodinamička?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,826
Ima. I svaki Indos viličar ima klasičnu lamelu.

Najnoviji postovi

Na vrh