jeffy
Aktivni član
- Tu od
- 7 Ruj 2010
- Poruka
- 1,433
Ovako imam jedno pitanje. Imam problem crpljenja vode iz podzemne cisterne koja se puni sa krova kuće. U zadnje vrijeme ima puno oborina, a pošto se voda ne koristi preko zime, voda mi se preko preljeva razljeva na dvorište i stvara se velko blato. U sad sam u dilemi dal kupiti potopnu pumpu ili da iskoristim jedan stari, ali poluispravan hidrofor.
potopna pumpa-može stalno biti pod vodom, niži tlak, dal se može iskoristiti 1/2" vrtno crijevo ili treba deblje, potreba preinaka na poklopcu cisterne...
hidrofor-tlak kao iz mreže, komocija upravljanja.
Kako za zaštititi od smrzavanja (pošto bi bio trajno smješten razmišljao sam da uz cisternu iskopam neki šaht u kojem bi bio siguran od smrzavanja, al sa druge strane postoji opasnost da sam sebe potopi, ako pukne cijev). tu je i problem kondenzacije...
Napominjem da je hidrofor polu ispravan, odnosno popucala je membrana u tlačnoj posudi. Dal ima ko iskustva, dal se mogu iskoristiti ekspanzine posude koje se prodaju po trgovačkim centrima. Nisu skupe...ako da, kako odabrati...
Zahvaljujem, svaki savjet je dobrodošao
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
Uploaded with ImageShack.us
potopna pumpa-može stalno biti pod vodom, niži tlak, dal se može iskoristiti 1/2" vrtno crijevo ili treba deblje, potreba preinaka na poklopcu cisterne...
hidrofor-tlak kao iz mreže, komocija upravljanja.
Kako za zaštititi od smrzavanja (pošto bi bio trajno smješten razmišljao sam da uz cisternu iskopam neki šaht u kojem bi bio siguran od smrzavanja, al sa druge strane postoji opasnost da sam sebe potopi, ako pukne cijev). tu je i problem kondenzacije...
Napominjem da je hidrofor polu ispravan, odnosno popucala je membrana u tlačnoj posudi. Dal ima ko iskustva, dal se mogu iskoristiti ekspanzine posude koje se prodaju po trgovačkim centrima. Nisu skupe...ako da, kako odabrati...
Zahvaljujem, svaki savjet je dobrodošao
Uploaded with ImageShack.us
Posljednje uređivanje: