matija el imaš kakvih iskustava s tim vapnom?ma imam super litražu preko 6000 litara po kravi mi je prosjek al imam problema s mikroorganizmima, sve sam orifljo i opro, jedino mi je vapnjenje ostalo probat.
problem mi je i što nemem svoj laktofriz , već nosim u obližnji, uglavnim gubim dosta para, a naradim se ko konj
bogec kaže:matija el imaš kakvih iskustava s tim vapnom?ma imam super litražu preko 6000 litara po kravi mi je prosjek al imam problema s mikroorganizmima, sve sam orifljo i opro, jedino mi je vapnjenje ostalo probat.
problem mi je i što nemem svoj laktofriz , već nosim u obližnji, uglavnim gubim dosta para, a naradim se ko konj
somatske su dobre al MO ima puno previse trebat ce ti par mjeseci da dođeš u e klasu(zbog računanja prosjeka)naravno ak u idućih par mjeseci bitno smanjiš njihov broj.kazeš 5,6% bjelancevina-placaju max. 4,3% mozda trebas nesto promjeniti u hranidbi da dobijes vecu kolicinu mlijeka nauštrb kvalitete(mislim na bjelančevine i mast).rekao si 6000l po kravi godisnje znaci u prosjeku 500l/mj x 15 krava= 7500 l/mj.bogec kaže:somatske stanice su bile 70000 a mikroorganizmi 330000, s tim nemrem nikak na kraj, na 15 krava, inače mi je mlijeko po analizi pre jako mm 5,6, bjel 4, suha tvar 9, tolko mi ne plate.
NIKAKO u štali ostavljati muzilicu vjerojatno u tome leži uzrok tvog problema.bogec kaže:ponekad ostavim, al pred analizu sve se oriflja u detalje, inače u vodi operem i isperem sa sredstvom.
el taj premaz za sise djeluje, čuo sam od onih koji su koristili da im je kravama buknilo vime,? :scratch
da to se stavlja nakon svake muznje.postoji posebna casica kojom se nanosi na sisu i stvara zaštitni film.evo ti što točno piše o njemu :bogec kaže:daj mi pobliže pojasni taj premaz, to stavljaš nakon svake mužnje, kako on djeluje?
Dvostruka zaštita vimena (mehanička i kemijska)! U potpunosti izolira i štiti vime od teških atmosferskih uvjeta i vanjske kontaminacije, a da koža pri tome normalno “diše”. Najznačajnije prednosti ovog proizvoda su efektivna zaštita sisa pomoću joda i visokovrijednih polimera, te njega kože i jednostavno čišćenje vimena prije mužnje u kombinaciji s P3 Oxy Foam. P3 Io Shield se primjenjuje nerazrijeđen nakon svake mužnje, osobito ukoliko rezultati analize mlijeka pokazuju visok sadržaj mikroorganizama i somatskih stanica. Preporučuje se za efikasnu zaštitu životinja koje borave na slobodnoj ispaši i u težim uvjetima čuvanja
bogec kaže:daj mi pobliže pojasni taj premaz, to stavljaš nakon svake mužnje, kako on djeluje?