bogec
Aktivni član
- Tu od
- 16 Stu 2007
- Poruka
- 2,276
Re: higijena staje i mužnje krava
a da vidiš bisera kod mene, tu su se svi rodili sa barem dvije diplome, ako krava im nije pojela bar 20 kila brašna na obrok, oni vele da inače neče bit mljeka
mene stalno pojedinci ispitivaju a šta če meni sve te bale, da je to glupost, kakvi sirak to je drač, to oni nebi dopustili na svojim parcelama, mislim ono srednji vijek, oh kameno doba
ivice sve oni to vide, ali ljubomora radi svoje, što više imaš, što si bolji u svom poslu to te ljudi manje vole jer nisi kao oni, tu se ne radi o tebi več o svima opčenito, a to je jal ako je netko uspio
meni je osobno drago ako je netko bolji u nečemu od mene, barem imam gdje za vidjet i čut nešto pametno
ja sam od ivice čuo podosta pametnih stvari, ne vidim razlog da i ljudi u njegovom kraju nebi nešto naučili od ivice
ivica kaže:ma nije to problem samo kod vas ,ja imam susjede koji to nemru shvatiti a imaju gdje vidjeti ,jednostavno ne vjeruju da s malo ulozenog krava vraca duplo ,ja imam 6 prvotalki simentali sa zakljucenom laktacijom preko 7000 lit ,a voluminoza mi nije bas najbolja ,moram jos dosta poraditi na kvaliteti ,neki bi jos hranili krave sa sjenom i mrlo srota bez ikvog premiksa a onda se bune da im je mljeko slabo placeno i da krave ne dojeHelena kaže:To vam je još uvijek stvarnost BiH, velika većina još uvijek drži da je krava s 15 l dnevne proizvodnje rentabilna i dobra krava ,velika većina neželi vjerovati da prvotelka kvalitetne genetike i ishrane proizvodi 30l dnevno .
a da vidiš bisera kod mene, tu su se svi rodili sa barem dvije diplome, ako krava im nije pojela bar 20 kila brašna na obrok, oni vele da inače neče bit mljeka
mene stalno pojedinci ispitivaju a šta če meni sve te bale, da je to glupost, kakvi sirak to je drač, to oni nebi dopustili na svojim parcelama, mislim ono srednji vijek, oh kameno doba
ivice sve oni to vide, ali ljubomora radi svoje, što više imaš, što si bolji u svom poslu to te ljudi manje vole jer nisi kao oni, tu se ne radi o tebi več o svima opčenito, a to je jal ako je netko uspio
meni je osobno drago ako je netko bolji u nečemu od mene, barem imam gdje za vidjet i čut nešto pametno
ja sam od ivice čuo podosta pametnih stvari, ne vidim razlog da i ljudi u njegovom kraju nebi nešto naučili od ivice