T
Terzaa
Guest
Da,samogradnja....izvinite molim vas na pitanjima,mozda su i glupa,ali sam veoma mlad i neiskusan,ali zelim da pocnem sa tim da se bavim...i sta Vi mislite,da li 40 kvadrata za pocetak nije malo?
Oko 15000 evrona + dodaci za merenje i podešavanje vlage 3000 e tako da je to oko 18000e
Nema na cemu društvo tu smo da si pomognemo,ja se uz vocarstvo bavim i gradevinom tako da vam stojim na usluzi sa savjetima!!!:supz:
imam ja još jednu za prodaju,ako hoćeš javi se na PP ili se vidimo uskoro kod mene u voćnjaku na pokaznoj rezidbi pa popričamo uz rakijuartyman:
I kolko te to dođe kvadrat s postavljanjem ? A u novim panelima nema vune nego je poliuretan.i moraš izmišljat svašta a ovak kupiš panel prišarafiš i bok (ako ti treba znam gdje ima novih jako jako povoljno )
Nama je radila firma iz Čakovca(Frigo Skai).Izuzetno kvalitetni i stoje iza svog posla.Ako će netko trebati imam za prodati sklopive euro boxove i križne okvire za slaganje robe na kat koji pašu na sve vrste paleta(80x120,100x120,120x120)
Da,samogradnja....izvinite molim vas na pitanjima,mozda su i glupa,ali sam veoma mlad i neiskusan,ali zelim da pocnem sa tim da se bavim...i sta Vi mislite,da li 40 kvadrata za pocetak nije malo?
Ti se ne šališ...Ajde forumaši malo pomozite.
Ja bi gradio jednu veliku hladnjaču za cca 100 hektara vočnjaka. Gdje i od koga bi tražio ponudu za tako nešto izgraditi i gdje bi na mreži našao nešto da naučim o samome spremanju voča u hladnjače,tehnologiji i tako nešto
Ti se ne šališ...
Samo prošle godine si kretao "jako" u povrtlarstvo,a sad krećeš jako u voćarstvo...i sve to pred mirovinu:icon_rofl::icon_rofl::icon_rofl:
A znaš,nemoj se ljutiti na moja pitanja,ali stvarno se ne šalim.Prošle godine sam mislio da ću mirovinu uživati na svojemu malome imanju,vrta oko 200m2 i saditi povrče,a ove mi se otvorila velika prilika za jedan veliki kredit iz kojega bi želio napraviti-sagraditi jednu veliku hladnjaću,jer u mojemu kraju ima samo mladih,novopodignutih vočnjaka oko 500 hektara,što je sve naša lijepa naša financirala u sadnji i sada te ljude ostavilasame,a oni neznaju kamo bi u jesen sa vočem,tako da skoro pa sve propada.
Zato bi ja očekujući taj veliki kredit,do iduće jeseni nastojao izgraditi tu hladnjaču, tako da mogu sve to voće preuzeti i spremiti.
Zato mi i treba netko tko radi tako nešto,da mi da ponudu,jasno netko najjeftiniji,ali siguran sa znanjem i mogućnostima,damu prebacim novce i da gradnja može poćeti.
Poslušaj savjet nemoj u kredite .Svi kažu hladnjača je zakon a ono smola imam 1850 m2 hladnjače sa pakirnicom i to sve kompjutorski(kapaciteta cca 2300 t).Jedam dio rentam drugi otkupljujem pa struja pa ljudi i na kraju ovaj ne plati,onaj ne plati pa uvezu u 2 mj. jabuke iz poljske 1. klasu po 1.7kn po kg. a banka ne pita dal imaš boli ih levo jaje.Na kraju nit zemlje ni penzije.
Ajde mi molim te reci,a koliko te je koštala kunica ta hladnjača, ako nije neka posebna tajna?
Pitam čisto radi visine kredita,koji bi morao tražiti.
Hvala ti,ako nije tajna,a hvala ti i ako je.
Nije skupo otprilike nesto vise od 5mil.kuna