Ma teško je da ja sve objasnim, pa me onda pogrešno svate. Kad kažem da ima maksimalnu iskorištenost vitlo smatram da je to u granicama dozvoljenog nikada opasne situacije ili nemoguće. Možda nisam dobro opisao ili me niste dobro razmjeli, ima granicu i mnogo je osetljivije na preopterećenje nego bilo koje koje sam do sada vidjeo. Naprimjer veoma lako se osjeti razlika kad je trupac zapeo , udario u drugo stablo ili pan nema tad mrdanja i samo gasi motor a kad je onako u kršu to se osjeti. Možeš da ga forsiraš koliko hoćeš ništa se ne dešava kao da u obali krećeš iz treće brzine. Nema propinjanja a ni pucanja sajle kao vi mislite, glavnu sajlu ne prekiidam kako vi mislite meni dnevno zapine stotinu puta da nemože više pa se prekačuje, a sajlu možda prekinem jedanput u sezoni na oko 300 do 350 matara drva (najčešće mjesto oštećanja). Za dobro vitlo smatram ono koje je dobro konstruisano i urađeno da dobiješ situaciju na maksimumu i da nemože dalje i da se ništa ne dešava pogubno a ne kako neki misle pa onda kometarišu prevtanja , fijukanja sajli i ostalo zato i dajem negativne komentare na mnoga vitla. Na stotinu puta zakačim stablo da povučem pa se desi da ga nemogi ni pomaknut i onda radi motorna pila, a nikako u nedogled po snazi. Cijenim učinak od vitlova u pogledu rada i svih drugih parametara koji idu uz učinak. Kad kažem u primjeru da je krpan za mene loše vitlo osuda svih ima lamelu (smatraju bezbjedno ali ako se podrobe lamale pukne ploča i zaglave dli je onda bezbjedno ili je traktor na leđa). Osim lamela nema ništa drugo kvalitetno ( neslaže sajlu, propinje traktor, spora rukavanja za premještanje uđu u traktor izađi upali daj gas idi do vitla , malo sajle na dobošu) i to smatram ozbiljnim nedostatcima.