swizach
Iskusan lik
- Tu od
- 12 Srp 2007
- Poruka
- 1,649
Vjetar,bumbari,solitarne pcele,kojekaki kukci,samooplodne biljke. Pcela je top1 ali nije jedini oprasivacA tko onda radi oprašivanje cvijetova, vi sami? A da cvijeta li što kod vas?
Vjetar,bumbari,solitarne pcele,kojekaki kukci,samooplodne biljke. Pcela je top1 ali nije jedini oprasivacA tko onda radi oprašivanje cvijetova, vi sami? A da cvijeta li što kod vas?
To mi djeluje kao sezonski radnici na Jadranu, Ima ih odasvud i svakakvih, neki znaju kako se radi, a neki su samo na broju i uče!Vjetar,bumbari,solitarne pcele,kojekaki kukci,samooplodne biljke. Pcela je top1 ali nije jedini oprasivac
Kod mene u Liku dovoze pčele iz VrbovcaMeđimurje nije za pčele. Jednostavno smo pregusto naseljeni, industrijalizirani, kultivirani , pasnjaci gotovo ne postoje. A uz agaciju koja več godinama pomrzne livadni med je bila jedina ispaša. Repice, suncokreti, vočnjaci to nisu kulture za ispašu. Tak da ja međimurski med ne jedem.
Međimuski pčelari koji drže do sebe voze na ispašu van Međimurja. Nažlost, u ovom slučaju na sreću,
ima kod nas zapuštenih, netaknutih prostora gde se pčelice mogu pasti do mile volje.
Slična je situacija i sa Varaždinskom regijom.
Aaaa med?1 solitarna oprasi kao 120 medonosnih pcela