• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Hoteline i ostale bajke

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

cvajko997

Iskusan lik
Tu od
29 Tra 2020
Poruka
751
Pa, stvarno koliko se sjećam izbjeglice iz Sirije, Avganistana i ostalih zemalja bliskog istoka se nije nigdje u Europi tako tretiralo kao ove. Pošto nas kršćanski nauk uči da Bog stvori prvog čovjeka,nismo li mi svi isti? Po čemu su neki različiti? Zašto jedne pomažemo,a druge ne? Možda ipak vrijedi ona stara" politika je k*rva"?
Zato što sam ja jako malo vidio žena i djece iz Sirije i "Avganistana", a uplakanih majki iz Ukrajine, starih i nemoćnih, djece sam vidio. Interesantno, malo muških Ukrajinaca. Kako to, kako to?

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Zato što sam ja jako malo vidio žena i djece iz Sirije i "Avganistana", a uplakanih majki iz Ukrajine, starih i nemoćnih, djece sam vidio. Interesantno, malo muških Ukrajinaca. Kako to, kako to?
To si ti vidio uživo ili?

cvajko997

Iskusan lik
Tu od
29 Tra 2020
Poruka
751
Zapravo i jesam, na kolodvoru u ZG. Nije bilo muskih Ukrajinaca. Kako to? AH da, neki brane svoju domovinu, a neki idu po socijalnu pomoc.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Zar netko zaista smatra ljude "u jednakim životnim okolnostima" , one koji dolaze bilo gdje na granice Hrvatske samo ne na granične prijelaze, poticani od švercera ljudima i one koji bježe iz Ukrajine od rata i koji su poticani ruskim mecima, bombama, ubojstvima???

Slažem se s činjenicom da svatko od nas ima pravo na svoje mišljenje i svoj stav.

Moj stav je da nisu u istim okolnostima svi oni koji svim silama nastoje ilegalno prelaziti naše granice i oni koji sad bježe iz Ukrajine od bombi, nasilja, genocida.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
U politici se nikaj ne događa slučajno, pa tak niti "izbjeglice" ili izbjeglice.
Sve je to planirano s nekim ciljem, kojega mi, naravno, ne znamo.

Brad1

Iskusan lik
Tu od
24 Lip 2019
Poruka
708
Sto sirijcima i afganistancima nisu pomogli njihovi susjedi i braća pa vjeri?? Katar i UAE, jedni od najbogatijih država na svijetu. Po kuranu bi trebali, ipak oni tvrde da je islam vjera mira. A pogledajte što rade po Europi.
Treba pomoći ljudima koji su u problemima i bježe od rata. Ali kada to prodje, vratiti ih od kud su došli.
Multikulturanost NE FUNKCIONIRA. Primjer Francuska, Švedska neću biti drzak i reci i BiH, itd..

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,928
U politici se nikaj ne događa slučajno, pa tak niti "izbjeglice" ili izbjeglice.
Kaj ovo sa "izbjeglicama" ne liči na tihu kolonizaciju?

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Možda ipak ne želimo znati,ili vidjeti

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Da ne ispadne da sam samo patološki pljuvač i obično staro čangrizalo, natipkao budem (za svoj današnji napis što sam radio danas) par dugačkih rečenica pojašnjenja, pa ako netko to ne voli - ne mora se zamarati i to čitati.
1.
Jučer sam doživio neočekivanu i nestvarnu situaciju. Prije Uskrsa sam demontirao kotače sa zimskim gumama i ugradio ljetne gume na alu felgama. Dok sam ih mijenjao, sam, doma u garaži, uočio sam neobične tragove masnoče ispod mulde blatobrana i po oscilirajučem ramenu. Uzmem štek lampu i detaljno pregledam, pukla je manđeta na homokinetičkom zglobu. OK, nema veze, godine idu, lete k'o minute, ne samo meni nego i autu. Deseta godina mu je tek. Čekam da prođe Uskrs i u utorak nazovem "svojeg ovlaštenog servisera" i opišem mu kvar. Tri put mi je "nepoznata muška kontakt osoba" izrekla u uho da ne ugrađuju dijelove koje stranka sama donese u servis. O hebemu i svemu - pa nemam dio, očekujem da ga imate i ugradite vi, a ja da to platim.
Naručio me za jučer.
Pojavio sam se na vrijeme u servisu, malo prije zakazanog termina. Uzeli su ključ, obukli sjedište vozača i volan u najlon, a ja u šetnju. Za cca 1 sat bude gotovo.
Vratim se za malo više od sat vremena, gledam, pa nigdje nema mojeg auta na parkingu. OK, valjda je mehaničar na probi. Gledam ja otvara netko vrata i izvozi moj auto iz jedne od puno radiona na cestu. Ode on desno po cesti, mislim si "ja bedak" ide na probu. Vrati se za par minuta, od nekud, ja ga gledam, prođe pored mene i uveze moj auto, ali sad u drugu radionu, na dizalicu. Mislim si "ja budala", neka dorada je u pitanju. Priđem mehaničaru da ga pitam, kaj se događa? Doleti neki mladi čovjek, tak' 30 godina i počne galamiti: nemate se vi kaj s mehaničarom u radioni spominati, zabranjen vam je ulaz, ak' vam se nekaj dogodi ja budem za vas odgovarao. Ja ga gledam i mirno mu velim, da sam proveo čitav život u puuuuno opasnijim radionama i da radi njegove galame odmah budem izašao. Čekam ja, čekam, nikaj se ne događa, auto je na dizalici, u zraku, mehaničar mi veli u prolazu, sad je tek vaš auto na redu :unsure: o_O. Za otprilike novi sat vremena, eto do mene, s "papirom - radnim nalogom" onog mladog galamđije. Gospodine, ne postoji zamjenski dio za vaš auto, originalni košta 470 kuna, plus je trošak naša ugradnja, ali mi rezervni dio nemamo, čeka se 4-5 dana. Da li da vam ga naručim? Menije mozak zakuhao. Naručio sam se prije dva dana, vi sad, tek nakon dva sata šetnje, skužite da nemate dio i jedna hebena manđeta košta 470 kuna, plus posao. Ništa - vratite mi auto. Vidio je da sam poludio, pa me pita, da vam ga speljam na cestu - da molim speljajte, valjda sam dreknuo na njega.
Došao sam doma, izvrtio par telefona i naručio SKF komplet manđetu. Danas mi je došla, za manje od 24 sata, platio sam nepunih 90 kuna. To vam je naša nova HR stvarnost, nesposobni vladaju u svim sektorima i segmentima društva.
2.
Dopuštam sebi da imam i svoje hobi aktivnosti, a u jednu takvu aktivnost spada i totalna obnova jedne tuđe, uništene i zapuštene, profesionalne, samohodne kosilice. Našao sam u njezinom jako lošem stanju svoj nekakav izazov, jer ja to želim, ja to znam, ja to mogu...
Danas sam bio u dvije županije i u 3 ovlaštena servisa i trgovine rezervnih dijelova, za profi MTD kosilicu, koja košta preko 3600 kuna na popustu. Tražio sam jedan ležaj za kotač i jedan komad tzv. anker ploče, plastike koja zatvara pogonski kotač, kamen je napravio rupu u njoj.
U prvoj trgovini prodavač mi nudi ležaj za kotač bez da se koncentrira i mjeri moj uzorak, ja mu velim - onako po viđenju "nije dobar, colovni je ja trebam milimetarski". On polu ljut, polu smiješan počne šublerom mjeriti i uspoređivati - pa konstatira: u pravu ste. Gleda on plastiku, veli nikad vidio - o sve ti hebem i servisu.
Odem u drugi ovlašteni, da skratim, niti smo vidjeli to, a niti imamo. Užas.
Odem u treči ovlašteni, ogromni, veliki servis za kosilice. Izgubim skoro sat vremena da mi "priopče" nikad vidjeli, nikad imali, ali možemo vam naručiti. Ja ga gledam u nevjerici, oko mene cca 30 kosilica, najmanje na 15 kom vidim iste kotače, tko je tu lud - ja nisam lud barem za sad.
Gdje sam danas prije podne bio? Svagdje. Što sam riješio? Ništa. Imam li rješenje? Imam. Večeras sam si pripremio materijal u garaži na panku / radnom stolu. Sutra se budem s tim zabavljao, jer padala bude kiša, a supruga mi radi cijeli dan - pa ja budem slobodan kao ptica i budem upražnjavao svoj hobi. Bude mi to peta kosilica u mojem arsenalu i u rezervi, ali neka, ova mi bude posebno draga.

Žao mi je naroda koji kupi automobile ili kosilice i onda je u nemilosti ovakvih servisa. Da nisam u penziji, da sam mlađi, točno vidim gdje bi se moglo itekako biti društvu i sebi koristan - tamo gdje nesposobni sada caruju. Jadni mi koji smo im izloženi.

Danas sam

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Dragi moj kolega plus,velis zutra kisa,onda i ja polijecem ujtru za horvatistan posto nemrem na krovu delat a da me pozoves na zganicu uz put, imali bi lijepo druzenje i uljepsal bi ti dan. 👨‍🌾

@hotela, si videl ovo:
Sama pomisao na to je nevjerojatna, a kamoli da je još i stvarno (gdje ima dima ima i vatre).
Nisam bas ovaj video,no vidjeh i gorih stvari,nazalost to su istine.Ustvari to su posljedice uzroka kojeg smo mi krivi pa to moramo otplatiti i prozivjeti.
Uvidjam da medju vama ima sve vise koji to razumiju i traze jer su shvatili da nas antisistem vuce u provaliju a mediji nas debelo lazu.
Dvije g. s moronom sada sa Ukrajinom i ne odustaju,imaju zlotvori tehnologiju da odvajaju tijelo od duse i zasada im ide predobro, no zasada.
Nebojte se dragi forumasi,naucite reci NE i NECU,imate VOLJU svoju kroz volju STVORITELJA i vi odlucujete i niko vise o vasim zivotima a stvoritelj to postuje.
To vam je prirodni zakon koji je nepromjenjiv, za razliku od ljudskih "zakona" koji se mijenjaju kako kome pase zato su to pravila a vi ih postujete ili ne postujete,sami odlucujete dali ste osoba ili covjek.
Toliko za sada,javicu se jos i sretan sam da vas ima sve vise sto razmisljate svojom glavom i trazite svoju SLOBODU.
Zato pjevam onu nasu.... more se pjeni jeebe se meni. 👨‍🌾

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,649
Ovo je prestrašno😥
Jadne pčelice.
Sve zbog toga kaj neko veli domaće, a šprica se sa svim mogućim stvarima.
Vidis,tu su i pcelari krivi. Zasto ih sele na repicu? Taj ratar isto mora snecim zastiti svoj rad. Bolje treba zabraniti seljenje na suncokret i repicu. Jer med je gadan, a od suncokreta same po sebi nastradaju pcele jer se izbodu i ubrzo umire dobar dio pcela zbog rana. Eto moja zena ima ove godine 28 kosnica,i kako to da njoj u 7-8 godina pcelarenja i puncu mom u 35 godina ni jedna pcela nije osla zbog trovanja? E pq zato sta se nejde nq suncokret i repicu. Nekad znq bit gubitaka zbog varoe al toje zanemarivo. Zao mi ovih pcelara al ima tu i druga strana medalje.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,928
.............................
Žao mi je naroda koji kupi automobile ili kosilice i onda je u nemilosti ovakvih servisa. Da nisam u penziji, da sam mlađi, točno vidim gdje bi se moglo itekako biti društvu i sebi koristan - tamo gdje nesposobni sada caruju. Jadni mi koji smo im izloženi.
..............
Negdje sam već pisao o ovome!
Htio napraviti produžni kabel za auto-prikolica. Znači sedmopolni utikač i isto takva utičnica.
Nemam utičnicu! Odem u trgovinu auto dijelova i tražim "sedmopolnu utičnicu za na kabel"!
Donese mi razne utikače i utičnice koje se šerafe. Velim da to nije to - trebam utičnicu!
I onda: "da ga zajebavam, da ne znam što hoću i tjera me van, da je njemu dosta takvih".
Izvadim mobitel i potražim sliku na netu. Pružim mu mobitel da vidi što hoću. Zamahne i hoće mi baciti mobitel!
Onda lijepo napišem "ljubavno pismo" centrali sa datumom i vremenom događaja! Oni u centrali imaju snimke kamere u i oko trgovina.
Ponude mi utičnicu za 96 kuna!
Nakon nekog vremena jedan znanac, frend tih trgovaca, me prepoznao i obavijestio da su "dobili jezikovu juvu zbog nedoličnog ponašanja"! Utičnicu sam dobio iz Njemačke za 5€!

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Misliš da je to uzrok? A kemijske tragove i da ne velim nekaj drugo, nitko i ne spominje.
Zadnjih 50-tak godina se špricalo i s opasnijim tvarima pa nije bil toliki pomor...

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,928
Ja ću špricati nekim otrovom!
Potamanit ću sve leteće i gmižuće objekte
I onda ću se žaliti kako imam slab prinos, nema veze što nema tko oprašiti onak lijepe cvijetove
................
"Al kofa je bušna, o majstore moj"! (to je jedna pjesma)

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,649
Neznam,cudno mi je to da se vise manke stalno to dogada u medimurju,varazdinu i tak. Pogledaj samo Osijek i okolicu,oni mahom teraju na suncokret i repicu jer nemaju sta drugog,pa nema problema. Makar se nezna za njih. Meni su kosnice 3 godine bile 100 m od vinograda,nekazem malo koorigirao zastitu u cvatnji,glifosat sam totalno izbacio iz upotrebe. Ako i sta radim kemijski sa korovom onda to radim sa chikarom koja ide u rano proljece. I nikad nikakih problema. Eto jucer trimero malo i naso 2 male zeke,bas sam se obradovo. 15 god zeceva nije bilo,u nazad 3 godine se vracaju. Sve to ima svoje ali i dalje stojim da za ovo u medimurju je podijeljena krivica.

Prilozi

• IMG_20220421_133340_082323.jpg
    IMG_20220421_133340_082323.jpg
    81.7 KB · Pregleda: 15
  • IMG_20220421_133340.jpg
    IMG_20220421_133340.jpg
    100.3 KB · Pregleda: 15
  • IMG_20220421_133332.jpg
    IMG_20220421_133332.jpg
    89.4 KB · Pregleda: 15

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Negdje sam već pisao o ovome!
Htio napraviti produžni kabel za auto-prikolica. Znači sedmopolni utikač i isto takva utičnica.
Nemam utičnicu! Odem u trgovinu auto dijelova i tražim "sedmopolnu utičnicu za na kabel"!
Donese mi razne utikače i utičnice koje se šerafe. Velim da to nije to - trebam utičnicu!
I onda: "da ga zajebavam, da ne znam što hoću i tjera me van, da je njemu dosta takvih".
Izvadim mobitel i potražim sliku na netu. Pružim mu mobitel da vidi što hoću. Zamahne i hoće mi baciti mobitel!
Onda lijepo napišem "ljubavno pismo" centrali sa datumom i vremenom događaja! Oni u centrali imaju snimke kamere u i oko trgovina.
Ponude mi utičnicu za 96 kuna!
Nakon nekog vremena jedan znanac, frend tih trgovaca, me prepoznao i obavijestio da su "dobili jezikovu juvu zbog nedoličnog ponašanja"! Utičnicu sam dobio iz Njemačke za 5€!
Problem je vrlo jednostavan.
Nekada je bilo normalno da trgovac koji prodaje neki asortiman o tome asortimanu zna apsolutno sve - sve karakteristike proizvoda koji su u dućanu ili na njegovom odjelu, njegove mogućnosti, tehnološke prednosti, nedostatke....na pamet, u glavi, i to je bilo normalno, a i uvjet da može raditi posao.
Danas ove mlade generacije misle da su bogomdane i da kupac mora biti zahvalan ako se oni udostoje prići ti kada dođeš na njegov odjel i upitati te što trebaš. Oni imaju percepciju da ti kao kupac jedino što imaš pravo je doći do njega i reći "uzimam ovo, odi mi napiši račun". Pojma nemaju koja je razlika između neke mark proizvoda, što je nekoj prednost, na koji način radi aparat, i normalno, ako nešto pitaš van onoga što i sam možeš pročitati na etiketi proizvoda, ideš im na živce jer ne znaju odgovor.
A autoservisi su priča za sebe.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh