Nije baš naša bajka nego gorka i porazna stvarnost. Shebali su nas naši vlastodršci tamo 91. , 92. i dalje. Dok su jedni hrvatski građani odlazili u rat, braniti svoje domove i Hrvatsku od JNA, četnika, velikosrba i ostalih njihovih istomišljenika, vlastodršci su provodili užurbanu pretvorbu i privatizaciju, te pljačku "narodne - društvene imovine". Uz to su nas velikodušno predali u ralje banaka. Danas imamo za oročenu štednju nula kuna kamata. Od moje strane "velika hvala i slava svim tim našim očevima domovine".
Banke samo iskorištavaju svoj olako dobiveni monopol i "prodaju nam svako malo svoje nove proizvode".
Ima uz banke još koje kakvih monopolista i svima je jako drago "guliti narod".
I onda odeš u sajmeni dan na sajam, a kad tamo i tamo te nastoji zahebati čak onaj tko nije bio sposoban osnovnu školu završiti, kamoli srednju, ili nedaj bože više. Jako mu teško pada spoznaja dok mu ukažeš na očigledan njegov pokušaj manipulacije, prevare, podvale i da znaš izračunati koliki mora biti njegov povrat novca, kod tvojeg plaćanja njegovih flanci, zubača, metle, drške za motiku, ili nekoliko piceka, jer sam nemaš kvočku.
Svi smo gemišt i koloplet svega i svačega. Živimo prema onoj dobro poznatoj snađi se druže, ili po onoj pomozi si sam i Bog ti bude pomogao.
Stop, stajem...