A ja - ništa.
Što se plina tiče.
Ak se budem mrzla, se budem mrzla, imam dolje još centralnu peć koja se može ložiti, ali drva sada ne mislim ići kupovati.
Za sa motorkom zaputiti se u šumu smo i muž i ja prejahali i volju i snagu, a na sajmu su drva 420 - 480 kn sada ljeti. Pa dok mi ih netko sponareže.....Radije bum uložila u čokoladni liker i u maraskino, to se sjećam iz mladih dana da sam jednom čokoladni a jednom maraskino - uh, jbga, i jednom šeri - popila tako u društvu i nuspojava mi je bila da se nisam usudila ustati sa stolice - što je zimi dobro, kada sjediš ne trošiš energiju, a kada ne trošiš energiju ne moraš puno jesti, pa ak bude i hrana skupa na zimu i tu bu pozamašna ušteda se ostvarila onda koju bih onda mogla investirati u griotice jer griotice volem jako, a i bilo mi je kolko se sjećam baš ugodno toplo, a i raspoloženje mi je bilo fenomenalno veselo od toga šerija, maraskina i čokoladnog.
(Inače, najte misliti da je taj čokoladni baš tak čokoladni. Vraga on od vas more napraviti.)
Tak da sam si je premislila onda da bi mi to bila pametnija investicija nego drva - i toplo ti je i sjediš i vesel si - tri u jedan, a drva bih morala svaki čas trčati u podrum metati u peć, a do dolje, do podruma je sedam stepenica dolje do staze i sedam dolje do podruma ak idem naokolo kroz izlazna vrata pa se onda usput bih morala mrznuti dok dojdem do podruma, a ak idem direktno u podrum kroz vrata u hodniku, tu je devet stepenica do dolje, ali su drvene i malo klimave pak bih se mogla spičiti ko lastavica bez krila dolje i spotrgati se ko starinski štubljak dok ti z ruke padne na beton, a onda tak strgana ionak teško da bih se mogla do peći dogebati, tak da bi ta investicija u drva ionak ispala promašena jer ne bih mogla strgana svkih par sati vleči se u podrum kuriti.
Eto, to je moje kratko razmišljanje o isplativosti kurenja na drva - ja osobno mislim da je to veoma problematično kaj se skrivenih poteškoća i zamki krije u kurenju na drva zimi, i mislim da postoje bolja rješenja, sad, dal je moje rješenje profitabilnije ili možda netko misli da me bude čokoladni koštal više neg i drva i plin skupa, nemrem znati tuđe misli dok mi ih se ne prikažu jasno.
Ali sada trenutno ne budem o tome razmišljala dalje, pekmez mi se u pečnici peče, pekmez od marelica, 10 kuna kila, friške, lijepe i divne bez greške, kupila danas - danas mi je baš sretan dan!