Pošto doma "sputan", na korona partiju, ne bavim se kuhanjem octa s ciljem vračanja i čaranja kao naš kolega na forumu
@hotela 👌, ali zato imam vremena za neke druge gluposti, ili razmišljanja o našoj HR stvarnosti.
1.
- Prije par dana je kćerka kupila u "jednoj nama bližoj ljekarni" kućni brzi test na koronu, za moju suprugu, platila je i dobili smo račun malo preko 30 kuna. OK
- Danas je za mene 100% isti kućni brzi test u drugoj ljekarni koštao točno 20 kuna. OK
S formiranjem tih dviju cijena apsolutno ništa nema "Država" tu je na djelu isključiva lakomost vlasnika tih ljekarni. A mi "građani" bi kao morali znati kakve su gdje cijene za "isti artikl" pa onda trčati okolo i eventualno birati gdje budemo kupovali.
2.
Čitam između ostalog i ovo:
Treća sjednica Vlade ovaj tjedan održava se u NSK, a uvodno se obratio premijer Andrej Plenković. Vlada je početkom tjedna održala telefonsku sjednicu zbog cijena goriva, a u srijedu je održana tematska sjednica na kojoj su predložene izmjene zakona potre
www.tportal.hr
Ovaj se naš Predsjednik Vlade puno previše uljuljao u svoje/njihove šarene laži. On razmišlja na način da je struja u EU po takvim cijenama, ali su i plaće u EU drukčije od večine u HR i minimalaca.
Daju nam sad mizerne penzije, crkavice, uz opravdanja da su to nekakve "nama nerazumljive / valjda nerazumne" računice, jer smo mi dok smo radili za osnovice imali jako male plaće... Želim samo naglasiti, da sam ja sa suprugom i djecom otišao raditi bilo kamo u EU, garantiram životom da bi imao najmanje tri put veča primanja, a tada on kao predsjednik vlade ne bi imao jednog neobičnog HR građanina, koji je sve svoje podredio ostanku i životu u HR. Tu sam zajedno sa suprugom živio, radio, djecu na noge postavio, omogučio im da postanu fakultetski obrazovani građani, a i oni su nastavili svoje poslovne i životne "karijere" u HR. Zato me jako "vužge" dok pročitam ovakve izjave, da plaćamo 10% nižu struju, mlad je i zelen da bi shvatio da sam ja čitavi radni vijek primao samo 30% svoje stvarne plaće; zato mi je palo na pamet samo ovo: "dajte mu svoj glas i dalje svi oni koji mu ga i do sad dajete, njemu i njegovoj stranci".
Ovo je zadrlo u politiku - je, zadatak političara je da narodu osiguraju normalan, ugodan i lijep život, a ne da ovako tresne glupost i ostane živ.
PS
Zna li ovdje netko možda odgovor: zašto je zadnjih par dana šečer u svim trgovinama po 9,99 kuna, niti imaju svi istog dobavljača, niti je taj šečer proizveden s novom cijenom plina, struje, naftnih derivata?????? Ili su se trgovci protuzakonito ipak dogovorili za tržišni monopol/deranje građana???