Re: stočna hrana - peletirana slama ?!?
zecky kaže:
Jedan poduzetnik poznanik se jako zagrijao za to. Kao peletirati će slamu i stavljat premikse nutra i navodno je to super hrana. Meni to onda izgleda kao kompletan obrok, smjesa za rast a slama za preživanje. ( Još da je unutra i voda...
)
Čini mi se vrlo zanimljiva pa da čujem dal netko zna nešto više o tome?
ovako u europi ima podosta farmi koje tove junad na način da im daju silažu po volji i nešto malo slame i vitamine, premda je to več bar za nas extremna hranidba, ali ta junad dobije sve hranjive tvari što joj treba , vlakna, energiju, vitamine.
tako ako bi se ta slama peletirala i da ima nešto premixa u njoj može proči na tržištu :!: ali da se zna jedno a to je da to mora bit jeftino jer tov bikova ne trpi skupu hranu, kod nas se cijene junadi , ma i sveg ostalog , teraju iz krajnosti u krajnost, treba ispitat tržište za takvu vrstu hrane pa onda počet proizvodit.
dogovori sa par velikih tovljača da isprobaju manju količinu, pa češ vidt.
uglavnom može proč , ak je kvalitetno i jeftino.
što se tiče krava , one imaju svoje zahtjeve pogotovo u laktaciji jer se traži visoka mliječnost, tako da to može proč pred kraj laktacije ili kad se zasuše krave kao dodatak :!:
ja što sam prodao sad bikove bili su hranjeni silažom po volji uz malo sijena i vitamina, brašno je bilo u malim količinama i sam sam se uvjerio da ne treba junadi pred svakog kanta od 10 litara brašna i supera. sa 17 mjeseci su bili 700kg ,
eto ima prođu uz par uvjeta, e da kad se hrani takvim načinima ishrane, nemate pravo na pogrešku :!: za to treba iskustvo