bogec
Aktivni član
- Tu od
- 16 Stu 2007
- Poruka
- 2,276
ŠANANA IMT 565 kaže:
brundalo kaže:
Hrvoje_Sisak kaže:brundalo kaže:
Ja te nepoznam, ali na forumu sam puno naučio iz tvojih postova, što bi rekli znaš objasnit čisto seljači bez puno filozofiranja, a to je bitno, da te svi razumiju, a ne da mudruješ a mi gledamo ko telci. :shock: :lol:
ŠANANA IMT 565 kaže:Ma znam da je, neki Felix, mislim, al najradije bi agrodol, ipak je provjereno i domače, neznam kaj ima u naturi, moral budem se malo ići prevozati po đurđevcu da vidim, al budem ja bogecu rekel da mi nabavi agrodola pa odem knjemu, jer drugačije nebum nikad tam otišel! :mrgreen: :mrgreen:
ŠANANA IMT 565 kaže:E bogec, ja sam jedini u selu koji bi to htio, sve sami starci koji i bogu sole pamet, a imaju max 3-4 krave, to mene ne interesira, pogotovo njihove prodike, meni treba struka i pametni ljudi koji teže ka napredku mljekarstva i stočarstva, te koji hoće pomoći, da ne duljim, vjerovatno znaš i sam kako je to!
A sad pitanja:Nego jel kod vas u Velikoj Pisanici u zadrugi toga ima za kupit?
Kak su pakiranja vreća?
kolika minimalna količina se može uzeti'
Koliko košta cijela paleta, ma to znam 1400kg za nekih 300 kn,
Kak radi ta zadruga? radno vrijeme?
Kak veliš agrodol je provjeren i nije štetan, ima kod nas neka vrsta kalcifikata, al to su neki ljudi bacali na polja, al mene isključivo interesira samo za štalu!
ŠANANA IMT 565 kaže:U ponedjeljak mi ode van jedan bik, pa ču vidit koji dan poslije ču imat lufta da sa Sameom i prikolicom dopičim u pisanicu, imam dobrih 45min-1h za vozit, kaj ne :?: :scratch
Svakako se dogovorimo da dođem do tebe kad buš imal vremena da skočimo do zadruge i to uzmem, 1 paletu sigurno, a možda i 2, treba mi vodič jer pisanica mi je ko texas :mrgreen: , nikad bio
Mislio sam si da dođem s Yugom i autoprikolicim i nabacam kod tebe jedno 10 vreča! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :!:
cika Mato kaže:Pozdrav novi sam na forumu i to što pišete ma se sviđa.
I ja se bavim s uzgojem krava i proizvodim mlijeko.Imam jedno pitanje: kako se riješavate muha u štali?(tokom ljeta naravno).
Da li nečim špricate štalu ili nešto drugo.
cika Mato kaže:Pozdrav novi sam na forumu i to što pišete ma se sviđa.
I ja se bavim s uzgojem krava i proizvodim mlijeko.Imam jedno pitanje: kako se riješavate muha u štali?(tokom ljeta naravno).
Da li nečim špricate štalu ili nešto drugo.
cika Mato kaže:kada ste pisali o hranidbi stoke meljavom kakav omjer je najbolji (kukuruz,ječam,zob,tritikala).da li je korisno šrotati cijele klipove kukuruza s tekunicom(oklaskom,baturicom),čul sam da baš nema velike razlike. :scratch