B
Bobo
Guest
Mato, slusaj bogeca i neces znati kud s mlijekom!
Oprezno s njegovim savjetima
Oprezno s njegovim savjetima
cika Mato kaže:znači najbolje je šrotat samo zrno bez tekunice,koji omjer bi bio najbolji za šrotanje več navedenog
cika Mato kaže:tako sam učio u školi a što sam naučio to znam a svaki savjet dobro dodje pod isušivanje tla mislim da zobi treba dost vlage da bi uspjevala te ne ostavlja dovoljno vlage u tlu za druge kulture koje dolaze poslije nje na tu parcelu
cika Mato kaže:bogec koliko ti siješ zobi kg/jutro (jer kod nas se sve računa u jutru zato ne zamjeraj),samu zob i u kombinaciji s drugim kulturama
cika Mato kaže:ok, to s zobi sam shvatio jer i mi sijemo toliku količinu na parcele , u vezi kukuruza:koji je bolje šrotati kravama znam da postoji više vrsta s obzirom na tvrdoču samog zrna(tvrdunac,polutvrdunac itd.)i da li ima to veze s proizvodnjom mlijeka i samom probavom. :scratch
cika Mato kaže:a koji bi to bili herbicidi od kojih proizvđača(mislim na bc institut itd.) i koje bi ti preporučio za sadnju a i za silažu jer ove smo godine za silažu sijali(9 jutara )osiječki(točno se ne sječam koji) a za zrno bc 408(10 jutara jer više nemamo površina u najmu )