Neznam, malo da se poradi na kulturi i bilo bi bolje. Znam da je nemoguče oprati na polju, ali malo bi se moglo i več bi bilo bolje.Ovo sa iznošenjem blata na cestu, da, nije dobro. Al reci mi kak bi riješil taj problem? Ja ti mogu reći kak je riješen u Austriji i Njemačkoj….
Sam si dal odgovor.Kukuruza na polju je problem u ovo doba godine, al osuđivat nekog zbog toga… Tko nije pobral do kraja 10. mjeseca… poslje je kiša padala skoro 2 mjeseca svaki drugi dan. Polja koja su u depresijama nije ni moguće pobrati. Kad se voziš prema Vrbovcu autoputom pogledaj kolko kukuruze se more jedino čamcem pobrati. Ili možda ima neki drugi način. Gledam na yt videe iz Amerike, i da ,ima i tam ljudi koji sad beru kukuruzu. Na polju je 20 cm snijega i bere se kukuruza.
bilo je smrzlo desetak danna, ko kost. Znam jer sam se po tim poljima vozil tih smrznutih dana. Ne autoputom nego poljima.
Nažalost je tak.Ovo kaj veliš za proizvodnju hrane od polja do stola na malim gospodarstvima, to bude ostalo isključivo na entuzijazmu i proizvodnji za vlastite potrebe. Danas tog ima vrlo malo a za 10 godina to bude ko da si videl Jetija. Ja mislim da su poljoprivrednici debelo poticijenjeni za svoj rad, pogotovo stočari, jer to je rad 24/7. I kad veliš da dobro žive. Ja mislim da bi trebali puno bolje s obzirom kolko truda, rada i znanja ulažu, i koliki rizik preuzimaju.
Protiv toga se treba boriti.