i uzmete staru zmajevku (čak i 197neku godinu proizvodnje) složite sanduk i ova se nemože uspoređivat s njom, pogotovo po pitanju stabilnosti
...prikolice izgledaju sasvim solidno poput zvijezdinih... mene zanima kako bi se 10t tademka prikolica ponašala u transportu repe,dali bi stranice izdržale,i jeli moguće uzeti stranice za 12 tona umjesto 80x60cm npr 70x70...
Suženje je potrebno na tom dijelu jer drugačije nije moguće izvesti izradu, ali je zato taj dio pojačan s unutrašnje strane (koji se ne vidi sa slike) kako bi bio dovoljno jak za opterećenja koja su na tom dijelu prikolice.
Statički proračun pokazuje da se na ovom mjestu neće dogoditi nikakav lom upravo zbog tih unutrašnjih ojačanja.
koja je cijena?
Problem ti je u kutu kipanja prema natrag. Trebal bi biti cilindar s puno teleskopa, a ostal bi problem uvijanja šasije pri bočnom kipanju. Zato ti je cilindar uvijek oko sredine.pitanje.
kaj nebi bilo bolje da je celindar za kipanje više naprijed prema rudu?
mislim da bi sanduk trpel manja naprezanja kod kipanja.
prikolice su ok posebna pohvala za gume, jedino na onim manjim meni se ne dopada ova konstrukcija sa ,federplatama, mislim da je to suvišno
Slafko, jel se može kod tebe nabaviti regulator sile kočenja? Mlaz prikolica, orginalna ugradnja je od prve petoletke, ali iste takve ugrađuju i na novim majevicama.
koliko ja znam feder plate su opcija,
moguće je i naručiti sa krutom šasijom bez ovjesa...
pitanje.
kaj nebi bilo bolje da je celindar za kipanje više naprijed prema rudu?
mislim da bi sanduk trpel manja naprezanja kod kipanja.
Sve ovisi o terenu...ljudi koji voze po neravnim i brdovitim terenima uzimaju bez opruga, fiksna veza osovine i šasije.koliko ja znam feder plate su opcija,
moguće je i naručiti sa krutom šasijom bez ovjesa...
A gdje ti nabavljaš ?Pogledat ću sutra u skladištu ako ima koji viška pa se javim na PP. Problem je što mi kupujemo kompletni sistem pa u pravilu malo toga ostane viška.
A papiri , atest?malo sam gledao cijeni prikolica, konkretno jednosovinke 4t i cini mi se preskupo, napr loznica za nekih 18 do 20 tk, a bolju od te mozes naruciti da ti bravari urade, bar ovdje u bosni za nekih 15 tk.