• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Hurlimann

zombie666

Član
Tu od
3 Lis 2009
Poruka
246
Jedno pitanje za iskusnije. Treba da mijenjam filter hidraulike na mom hurlimanu, radi se o ulošku koji se nalazi u kućištu koje je iznad nivoa mjenjača. Kada sam vadio stari filter (izvadio sam ga zbog uzorka kako bih bioo siguran da sam našao pravi rezervni dio) u kućištu je bilo nešto malo ulja (što je logično jer se vratilo u kućište transmisije) koje je curilo iz samog filtera. Zanima me, treba li na neki način pripremati novi filter prije ugradnje, treba li ga navlažiti uljem? Neko je negdje spominjao da je problem ako "pumpa povuče vazduh" i to me malo buni jer znam da pumpa treba da stvori vakuum i povuče ulje. Neko je sigurno na nekom traktoru mijenjao filter hidraulike pa ako može neki savjet, zaista bi bilo od pomoći.
 

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,144
Samo daš malo masti na navoj da ti je lakše iduči put ga ošarafit.
 

zombie666

Član
Tu od
3 Lis 2009
Poruka
246
Filter nije takav, radi se samo o ulošku, evo kako to izgleda:

Pod brojem 7 se vidi taj uložak.

307z3vp.jpg


Pitanje je, treba li na neki način kvasiti uljem uložak ili šta već? Nalivanje ulja u kućište nije moguće jer ono em leži horizontalno em ima rupu dole tako da bi svakako sve isteklo napolje i dole kroz cijev u transmisiju.
 

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
6,025
@Antonio JD:

Hurlimann XA 86,to je traktor koji ti je između MF3060 i IMT 539,moglo bi se reč svestran traktor..Cijena,sad se nisam dugo raspitivao ali oko 25 000e+pdv osnovni model..

U tom rangu se raspitaj za Lamborghini R2 86,Same Dorado,DF agroplus..
 

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,352
To bi trebalo biti 31250 € sa pdvom jel.
Ima li još koji zastupnik za nje osim
Trgo-Gee i jeli Trgo-Gea oke sa isporukom i to?
 

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
6,025
To bi trebalo biti 31250 € sa pdvom jel.
Ima li još koji zastupnik za nje osim
Trgo-Gee i jeli Trgo-Gea oke sa isporukom i to?
Znam samo za Trgo-Geu,ali sam nešto načuo da su slabi s isporukom,malo im prebrzo dolaze rokovi isporuke..

Probaj nazvat samo informativno da ti pošalju ponudu..
 

zombie666

Član
Tu od
3 Lis 2009
Poruka
246
Moj Hurliman H360 dobio malo osvježenje, novi filter zraka, motornog ulja i hidrauličnog ulja te i novo ulje u motoru, kontrolu nivoa ulja u hidraulici i dosipanje jednog litra (kipa na prikolici gubi dosta ulja, trebaju joj nove zaptivke), kontrolu ulja u servo uredjaju (tu je sve bilo OK) i kontrolu nivoa ulja u bočnim reduktorima naprijed i nazad te detaljno podmazivanje.

http://i41.tinypic.com/110dm4k.jpg

Ako kome zatreba, filter hidraulike ima oznaku HF 6302 a dimenzije su mu

dužina - 209mm
vanjski prečnik - 85mm
unutrašnji prečnik - 35mm.

Inače, identičan filter odgovra i na Fiat 880.

Dijelovi inače kupljeni u Gračanici, Zlatno Polje, ljudi stvarno imaju sve što treba.
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

zombie666

Član
Tu od
3 Lis 2009
Poruka
246
Danas završio potavljanje prednjih i zadnjih dodatnih farova na hurlimana, naprijed dva na gornjim ćoškovima kabine i nazad dva na donjim ćoškovima kabine. Pored toga sam postavio i novi motor za brisač kao i ruku brisača i novu metlicu. POstavio sam kompletno novo električno kolo sa zasebnom kutijom sa osiguračima i prekidačima. Struja dovedena sa akomulatora do nove razvodne kutije, odatle na osigurače, prekidače i potom sprovedena kroz stubove kabine, svi kablovi provučeni kroz profile (to je bila patnja al vrijedi). Biće slike danas dok sve bude gotovo.
 
B

BAGERISTA

Guest
Svijetla nema da fali,,,,,,,,:shock::shock:,,,,,,,,,,,,,,,,,,jesi stavlja releje,,,,,ako nisi stavi radi instalacije i svega...
 

zombie666

Član
Tu od
3 Lis 2009
Poruka
246
Ne idem u šumu nikad, svoje nemam a drva uvijek kupujem. Tereni gdje se sijeku drva u mojoj okolini su preko svake mjere minirani i praktično neprohodni te se tim poslom bave samo najiskusniji i najludji.

Nisam stavljao releje ali sam sproveo poseban kabl od akomulatora (mnooogo debeo kabl) i njega odveo do one male razvodne kutije sa prekidačima što se vidi na slici. Unutra se nalazi ekstra dobra kutija sa osiguračima (sve keramički osigurači, kutija od bakelita, kupio mi zet u Njemačkoj, Bosch je proizvodjač) a odatle se vodi zaseban kabl z svaki far i svaki ima svoj osigurač, prekidači su isto veoma jaki (na deklaraciji piše da su predvidjeni za 220V i 1kW snage) a jedan far ima 40W. Sve sam pravio skroz predimenzionisano kako bi uklonio mogućnost za kakvu havariju. Čak i da se desi kakav problem, ova instalacija je potpuno nezavisna od originalne traktorove instalacije a osigurači su tu svakako.
 
Tu od
19 Lip 2011
Poruka
249
eh momci, problem s hurlimanu xa 86. slabo vuce i ne otpusta gas, i povremeno si zna sam dodavati gas do kraja a samo malo mu ga dodam. molim pomoc ako tko zna kaj bi mu moglo biti
 
B

BAGERISTA

Guest
Nebi bilo loše i plugu ili sajlu gasa pogledat malo,,,,,,,,,da se vidi u kojem je stanju...sve odreda,,,,pa onda tek vidit ča je sostalim.,....
Kad si zadnji put mijenja filtere..:roll:
 

Najnoviji postovi

Na vrh