• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Husqvarna motorka

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Dečki, ovo je bilo samo šala, naravno da su i Husqe dobre.
A MS261 sam kupio prije cca 2 mjeseca u Mikromotor Zlatar za 6700 kn, mogu skenirati račun da se uvjerite....

Žalosno je da sam platil 661 2018. godine 7300 kn, cijene su otišle izgleda 70% gore....
Što se tiče težine sve sam probal, pilil od 12. godine sa 070 koju je pridržaval moj otac, i imali smo ju od 1970 - 2018. kao zmaja koji pili debelo... i trga kičmu :) plus MS 290 od 2000 godine.

Pilil sam i s nekom osom od husquarne, šogor ju još ima, fućka i zuji ko metak, ne pamtim koji je broj, ali u granju sam bil baja, ušal s jedne strane krošnje bukve nutra i s druge izašal kak heroj.... dobra je dečki nema problema....
Pilil sam i od bratića sa pilom iz lidla za 800 kn, i ona je dobra, malo sporija ali ide to, bolje takva u granju nek 070 koju smo godinama u granju koristili...

E tast ima istu malu makitu, mislim 3200 i isto pili dobro, to je Dolmar ali ide ko zmaj...
Ekipa, sve su pile dobre, nema više krša ako odbacimo kineske, isto je i s autima, bome svi su dobri, od Dacia-e do Mercedesa.... e prošli tjedan sam vozil neku ludu marku "dr" u italiji preko rentacara, nevjerojatno da je startala nova marka? začudil se,... to je bila malo digresija na pile...

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
Husqvarna je do prije godinu i pol (i ranije) bila osjetno povoljnija.
Kada sam prije 4 godine kupio Hq 550 xp bila je ista cijena njoj i MS 261, tada su bile 6100 kuna, danas je razlika 100 eura, također oko 100 eura je razlika između 592xp i ms661

317135072_2409896509174591_7841290464096370301_n.jpg

Izrezak1.JPG

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
@mrga, naravno...netko voli Merca, netko BMW-a, a netko ne bi Daciju mijenjal za oba :hahah:

Galda

Iskusan lik
Premium
Tu od
11 Ruj 2022
Poruka
490
Iz mog skromnog iskustva od pile je još važnije jeli lanac dobar i oštar. I najbolja pila sa tupim lancem je gora od najgore sa oštrim lancem. Stihl ili Husqvarna kako ko voli. Meni je narančasta srcu draža ☺️

4340

Iskusan lik
Tu od
2 Ožu 2018
Poruka
448
Ako već hoćeš onda uspoređuj pile iste ili barem približne klase, recimo ovu Hq sa ms 362 koja je 0,8 kg lakša, 0,3 ks slabija i nešto preko 2000 kuna skuplja,

sa 261 usporediš 550xp
sa 661 usporediš 592xp...i tak dalje :)

Kao osobno ja ti odgovaram jer ne želim biti zloban, ne postoji niti alfa niti omega, razlika je samo u tome što kome bolje paše i tko što gleda na pili, ja kupim ono što mi se svidi na prvi pogled i do sada nisam požalio ma da nemam loše riječi za stihl.

Kao husqvarnaš sa mrvicom zlobe, da stilaše zagrijem u ovo hladno jutro bih ti odgovorio:Stihl je vrh...onome tko nije probao bolje :) :ppozdrav:

Btw, gdje se nađe ms261 za 6700 kuna?:unsure:
Pila sa dostavom 5200 bez vodilice i lanca jer je rođak htio 45cm . Platio je vodilicu lanac oko 500kn i dodatnu kandžu oko 80kn. 261c.

Prilozi

• IMG-20221211-WA0000.jpg
    IMG-20221211-WA0000.jpg
    31.4 KB · Pregleda: 38

4340

Iskusan lik
Tu od
2 Ožu 2018
Poruka
448
Čestitam na kupnji od nje netreba ništa jače za nas povremene korisnike. Sad još uzet 550 XP i onda je to to.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Ajde molim vas da ne inficiramo baš svaku temu , pogotovo one o motorkama.

Znači tema huskvarna , čovjek napiše bilo šta o njoj i odmah se drugi javlja a bolji ti je stihl i tema se pretvori u trolanje koje apsolutno ne vodi nikuda. Isto tako i u stihl temi.

Ajte molim vas da se držimo teme , imate slobodnu diskusiju o pilama i tamo se nadmudrujte koliko vam volja , zbog toga je i otvorena da se ove tematske pokušaju zaštititi od spamanja i trolanja.

Ajd molim vas po treći put jer ako budemo (moderatori) čistili temu stvarno u njoj neće ostati mnogo postova a i ono što ostane biće nepovezano i nemoguće za praćenje čitaocima koji bi nešto da nauče.

Najnoviji postovi

Na vrh